Sebastian Ghita

Procurorii DNA Ploiești au cerut ridicarea imunității deputatului Sebastian Ghiță pentru mai multe fapte de corupție, dar și de șantaj.

 

Potrivit digi24.ro, acuzațiile de șantaj au fost formulate de omul de afaceri Theodor Berna.

Patronul Tehnologica Radion le-a spus procurorilor ca Sebastian Ghiță i-a cerut sa încheie un contract în valoare de 500 de mii de euro pentru servicii furnizate de Asesoft, servicii care în realitatea nu ar fi existat, pentru a înceta atacurile mediatice prin intermediul postului TV pe care îl administra la vremea respectiva.

 

Citește și Referat DNA: Deputatul Ghiță l-a dus pe procurorul Tudose la Ponta să-i dea funcție

„Sub imperiul presiunii create de Ghiţă Sebastian şi de teama ca societatea să nu-şi piardă beneficiarii, în cazul în care postul de televiziune Realitatea TV ar fi continuat atacurile mediatice, denunţătorul a acceptat propunerea lui Ghiţă Sebastian Aurelian.”

Procurorii citează declaraţii ale altor martori potrivit cărora şi fostul şef al Poliţiei Prahova, Viorel Dosaru, ajuns de asemenea în arest, îi furniza lui Sebastian Ghiţă date din anchetă.

 

 

 

Național
  • Vineri, 22 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Sevil Shhaideh, audiată la DNA - UPDATE

Ministrul dezvoltării regionale, vicepremierul Sevil Shhaideh, considerată o apropiată a liderului PSD, Liviu Dragnea, a sosit, vineri dimineață, la sediul DNA, unde urmează să fie audiată. Ea a a...