anastasescu cumnat ghita

Cumnatul lui Sebastian Ghita, Cristian Anastasescu, cel care administreaza firma Asesoft, s-a prezentat, joi dimineata, la sediul DNA Ploiesti, surse judiciare declarand ca acesta va fi audiat ca martor in dosarul clasat in 2014 de procurorul Lucian Papici, informeaza Agerpres.

La iesirea de din sediul Directiei Anticoruptie, Anastasescu a refuzat sa faca declaratii.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, deputatul Sebastian Ghita este acuzat ca, in cursul lunii martie 2011, l-a constrans pe reprezentantul unei societati comerciale sa incheie, in mod fictiv, un contract de prestari servicii, pentru a inceta difuzarea unor reportaje denigratoare la adresa firmei in cauza, la un post de televiziune a carui activitate o controla prin intermediul SC Asesoft International SA. 

"Scopul incheierii contractului era ca Asesoft International SA sa dobandeasca, in mod injust, un folos patrimonial, respectiv suma de 500.000 euro, reprezentand valoarea contractului mentionat. Din acea suma, Asesoft International SA a primit, in doua transe,in perioada iunie-septembrie 2011, suma totala de 610 202, 96 lei", spun procurorii. 

Fostul subsecretar de stat in MAI, Viorel Dosaru, procurorii Liviu Tudose si Aurelian Mihaila, dar si fostul sef al DGA Prahova, Constantin Ispas, au fost retinuti, miercuri seara, dupa mai multe ore de audieri in dosarul clasat de procurorul Lucian Papici. 

De asemenea, DNA a cerut miercuri sesizarea Camerei Deputatilor pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Sebastian Ghita, anchetat in acest nou dosar, solicitarea ajungand la Camera Deputatilor. 

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a confirmat, pe 26 februarie, redeschiderea urmaririi penale intr-un dosar in care au calitatea de intimat 13 persoane cu functii importante din judetul Prahova - procurori, politisti, un deputat si sefi ai unor institutii publice, printre care seful Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma. 

Potrivit unor surse judiciare, dosarul in cauza pentru care procurorii DNA Bucuresti au cerut confirmarea redeschiderii urmaririi penale a fost clasat de procurorul Lucian Papici in aprilie 2014.
sursa: hotnews.ro

 

 

Național
  • Vineri, 22 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Sevil Shhaideh, audiată la DNA - UPDATE

Ministrul dezvoltării regionale, vicepremierul Sevil Shhaideh, considerată o apropiată a liderului PSD, Liviu Dragnea, a sosit, vineri dimineață, la sediul DNA, unde urmează să fie audiată. Ea a a...