giuliano

Giuliano Dumitrașcu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România, va face doar 4 ani și șase luni de închisoare.

 
Curtea de Apel Ploiești a decis să-i reducă aproape la jumătate pedeapsa de 7 ani și 4 luni, dată la sfârșitul anului trecut de Tribunalul Prahova. Nemulțumit de cuantumul pedepsei, Dumitrașcu, supranumit traficantul fantomă, a contestat la Curtea de Apel decizia instanței de fond și a avut câștig de cauză.
Giuliano Dumitrașcu a fost căutat șapte ani de polițiștii italieni pentru omor, și a fost prins în primăvara anului trecut de procurorii DIICOT din Ploiești într-un cort dintr-o tabără turistică din Năvodari.
 
Interlopul era acuzat de autoritățile italiene pentru omor după ce acesta a luat viața unui bijutier din Roma. A dispărut după săvârșirea faptei, dar și-a continuat activitatea infracțională în România unde s-a axat în special pe traficul de droguri de mare risc. Giulianuo a fost prins dintr-o întâmplare pentru că anchetatorii ploieșteni nu-l vizau neapărat pe el, ci pe un anume traficant "fantomă", care închiriase sub un nume fictiv un apartament în București.
Procurorii cunoșteau adresa, dar nu și identitatea dealer-ului de droguri.
La momentul perchezițiilor, interlopul a reușit să scape de polițiști, escaladând balcoanele imobilului unde locuia. A fost prins și identificat două luni mai târziu, în tabăra de la Năvodari unde se afla în vacanță cu mai mulți prieteni.
În mai 2015 Giuliano a fost arestat  și de atunci se află încarcerat în Penitenciarul de la Mărgineni.
 
În urma perchezițiilor, la domiciliul interlopului, a fost găsită o cantitate impresioantă de droguri care a fost confiscată de anchetatori: peste 500 de comprimate ce conțin ca substanță activă MDMA, aproximativ 100 de grame de cannabis, aproape 6 grame de cocaină, zeci de grame de pulbere albă MDMA, precum și instalații specifice utilizate în porționarea și prepararea drogurilor.

 

 

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...