cristinel toadert

Cristinel Toader, fostul director al Poliției Locale Ploiești, trimis în judecată pentru fapte de corupție, a solicitat instanței să declare nul rechizitoriul procurorilor și să restituie cauza la DNA în vederea efectuării unui raport de expertiză financiar contabilă.

 

Instanța a considerat însă că solicitările fostului polițist nu sunt întemeiate și a decis începerea judecății în cauză.

Practic din acest moment începe procesul în ceea ce-l privește pe Cristinel Toader, iar de acum ședințele în acest dosar vor fi publice.

Precizăm că Poliția Locală Ploiești s-a constituit parte civilă în proces în speranța că instituția va reuși să recupereze prejudiciul stabilit de anchetatori.

 

Reamintim că fostul director al Poliției Locale Ploiești a fost arestat de procurorii DNA Ploiești în vara anului trecut. Acesta a rămas în arest până la sfârșitul anului 2015, în prezent fiind trimis în judecată în stare de libertate, dar sub control judiciar.

Toader este acuzat că, în calitate de director general al Poliției Locale Ploiești, a viciat concursurile organizate pentru ocuparea unor posturi vacante în cadrul acestei instituții, în sensul că i-a constrâns pe membrii comisiilor de examinare să-i pună la dispoziție subiectele pe care le-a furnizat ulterior mai multor candidați, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200 și 1.000 euro.

Procurorii arată că Toader i-a constrâns pe subordonații săi să îi furnizeze subiectele, amenințându-i cu pierderea locului de muncă. De asemenea, procurorii spun că, în perioada 2012 — 2014, Toader a desfășurat activități incompatibile cu funcția publică de director general al Poliției Locale Ploiești.