incendiu parc industrial

Incendiul izbucnit la o firmă din interiorul Parcului Industrial Ploiești a distrus o parte din captura de artificii ridicată de polițiști, în urma unor percheziții, în decembrie 2015.

 

Cu o zi înainte de Crăciun, polițiștii de la Serviciul Arme, Exploziv, Substanțe Periculoase au descins la un depozit neautorizat din Ploieștiori. La acea dată au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 12 tone de obiecte pirotehnice. Artificiile erau păstrate într-un depozit autorizat din Parcul Industrial Ploiești. Acestea nu urmau să fie neutralizate și nici vândute, în astfel de cazuri urmând să fie păstrate până la finalizarea anchetei.

Astăzi, în urma izbucnirii focului la depozitul autorizat situat în Parcul Industrial Ploiești au ars, potrivit primelor informații, circa 3.600 de kilograme de artificii din totalul celor ridicate anul trecut. Alte 4.600 de kilograme de artificii au fost salvate.

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat că vor fi demarate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei incendiului. Pentru stingerea focului la fața locului au ajuns șapte autospeciale cu apă și spumă. Din fericire nu au fost victime. Focul a fost stins după aproape patru ore.

UPDATE: Potrivit informațiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, cauza incendiului se pare că este efectuarea unor operațiuni de sudură, tăiere cu flacăra oxiacetilenică fără respectarea normelor, de către o firmă care a tăiat o conductă de gaze într-o încăpere alăturată. Firma se pare că se ocupa de reabilitarea spațiului alăturat depozitului