walter

Walter Florian a fost adus ieri seară, în jurul orei21.45, în România. Acesta și-a petrecut noaptea în arestul Capitalei, iar la această oră este așteptat la Tribunalul Prahova. IGPR a confirmat că Walter se află în custodia Poliției Române. Acesta a fost depistat în Emiratele Arabe Unite, iar ieri seară a fost adus în România.

Potrivit IGPR, la data de 5 martie a.c., o escortă formată din polițiști ai Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române l-au adus în țară pe Florian Walter. „La data de 22 mai 2015, cel în cauză a fost pus în urmărire internațională pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, împotriva lui, fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile de Tribunalul Prahova. În urma bunei colaborări dintre autoritățile române și cele străine, desfășurate prin INTERPOL, la data de 2 iunie 2015, bărbatul a fost localizat în Emiratele Arabe Unite.Documentele oficiale de extrădare au fost trimise, prin intermediul Ministerului Justiției, autorităților judiciare din Emiratele Arabe Unite, care au acordat extrădarea”, se arată pe site-ul IGPR.

În cele zece luni cât a fost dat în urmărire, Florian Walter a suferit o schimbare destul de mare. Slab, îmbrăcat într-o ținută lejeră, cu șapca pe cap și cu ochelarii pe nas, la sosirea pe aeroport, acesta a susținut că nu a fugit și că el a dorit să revină în țară.