Un părinte și-a mutat copilul de la Grădinița nr 40 din Ploiești, după ce acesta i-a povestit că educatoarea i-a dat o palmă peste cap.

 

Marius I. a povestit, pentru observatorulph.ro, ce s-a întâmplat: "De la începutul anului, fetița mea a început să-mi spună că nu mai vrea la grădiniță, deși până atunci nu avea nicio problemă. Joia trecută mi-a povestit că educatoarea i-a dat o palmă peste cap. La grădiniță a venit și tatăl unei colege, căreia educatoarea i-ar fi dat o palmă peste mână. Am făcut plângere atât la conducerea grădiniței, cât și la inspectoratul școlar, dar nu am mai așteptat răspunsul oficial și am mutat copilul la o altă unitate de învățământ preșcolar din Ploiești".

Părintele respectiv crede că educatoarea a intrat în criză de timp cu pregătirea copiilor, astfel încât a început să pună presiune pe cei mici și să cedeze nervos.

Observatorulph.ro a încercat, fără succes, să obțină un punct de vedere de la conducerea grădiniței și a solicitat Inspectoratului Școlar Prahova să transmită redacției concluzia anchetei demarate în urma sesizării părintelui respectiv.

 

UPDATE 1 Punctul de vedere al Inspectoratului Școlar Prahova

"Referitor la situația prezentată de dumneavoastră, sunt în măsură să vă precizez că, într-adevăr, domnul Marius Ilias a făcut o sesizare adresată Inspectoratului Școlar Județean Prahova, în care reclama faptul că fiica sa ar fi fost lovită de către educatoare.

În urma acestei sesizări, un reprezentant al inspectoratului școlar a solicitat directoarei Grădiniței nr. 40, municipiul Ploiești, să respecte prevederile legislației școlare în vigoare . Mai exact, unitatea școlară a desemnat o comisie de cercetare care să deruleze investigații pentru a lămuri  aspectele sesizate, formulând concluzii ce vor fi comunicate în cel mai scurt timp reprezentanților inspectoratului școlar. În momentul în care vom avea aceste informații vă vom comunica  eventualele măsuri ce se impun. Cu stima, Aurel Graur,  Purtător de cuvânt ISJ Prahova

UPDATE 2 La solicitarea observatorulph.ro, conducerea grădiniței ne-a transmis punctuld e vedere de mai jos:
gradinita 40 adresa director