Potrivit unui comunicat al IJP Prahova, în week-end tot mai mulți șoferi se urcă băuți  la volan. Astfel, din cele 39 de permise reținute week-endul trecut, 20 au fost pentru consum excesiv de alcool.

 

Comunicatul IJP Prahova:

În perioada 26-28 februarie, polițiștii din Prahova au desfășurat 103 acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și a faptelor antisociale pe raza județului. Au fost constatate 31 de infracțiuni și 1.048 de fapte contravenționale, fiind  aplicate sancțiuni în valoare de 372.954 de  lei.

În perioada 26-28 februarie, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a suplimentat dispozitivul în vederea intensificării acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere și sporirea gradului de siguranță publică.

 

Astfel, în perioada menționată, au fost desfășurate 103 acțiuni și controale, în urma cărora polițiștii au constatat 31 de infracțiuni (din care 20 pentru consum de alcool la volan) și 1.048 de fapte contravenționale.

Au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 372.954 de lei. 744 dintre acestea au fost aplicate pentru contravenții la regimul circulației pe drumurile publice, 93 pentru fapte ce aduc atingere ordinii și liniștii publice și 49 pentru încălcarea normelor comerciale.

40 de abateri la regimul de viteză au fost constatate cu aparatul radar mobil TruCam.

 

Ca sancțiuni complementare, polițiștii au reținut 39 de permise de conducere, din care 20 pentru consum de alcool la volan, precum și 16 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost ridicate în vederea cercetărilor aproape 60 de metri cubi de material lemnos.

La acțiuni au participat și jandarmi.