accident centura de vest ploiesti

Accidentul groaznic s-a produs în dimineața zilei de 5 februarie, pe Centura de Vest a Ploieștiului, după ce un autobuz plin cu călători a intrat într-o basculantă care transporta nisip. Cinci oameni, printre care și șoferul autobuzului, au decedat, iar 28 de persoane au fost rănite.

 

Imediat după producerea cercetărilor, polițiștii au efectuat cercetări la fața locului și din primele informații, autobuzul, care efectua curse regulate pe relația Mănești - Ploiești, a intrat în basculanta care transporta nisip. La acea dată s-au vehiculat mai multe ipoteze cu privire la cauzele care au condus la accident, însă adevărul va ieși la lumină numai după ce va fi redactat raportul cu privire la starea tehnică a mașinii, dar și cu privire la rezultatul necropsiei efectuate în cazul șoferului autobuzului.

Până în prezent se știe însă că moartea în cazul călătorilor a survenit ca urmare a politrumatismelor suferite de victime, soldate cu rupturi de organe. Mai mult, atât IPJ Prahova cât și Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești au efectuat cercetări. Ore întregi de audieri atât a reprezentanților firmei la care era salariat șoferul autobuzului, cât și a persoanelor care se aflau în autobuz la data producerii accidentului.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti s-a constituit o cauză având ca obiect accidentul rutier petrecut la data de 05.02.2016, în jurul orei 6:20, pe Centura de Vest a Municipiului Ploieşti, în care au fost implicate un autobuz şi o autobasculantă. Autobuzul,  în interiorul căreia se aflau 34 de pasageri, efectua o cursă regulată de transport de persoane pe ruta  Măneşti – Ploieşti. În urma accidentului a rezultat decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 28 de persoane (dintre care 16 fiind grav rănite), 4 fiind minori cu vârste între 9 şi 17 ani. Din primele cercetări a rezultat că autobuzul a lovit din spate autobasculanta aflată în mişcare pe aceeaşi direcţie de mers. La locul accidentului s-a deplasat o echipă complexă formată din ofiţeri criminalişti şi ofiţeri de poliţie rutieră pentru a efectua cercetarea la faţa locului”, este comunicatul publicat pe site-ul Parchetului General chiar în ziua producerii accidentului, pe 5 februarie.

 

Potrivit surselor noastre, în continuare se fac analize care pot conduce la o concluzie clară cu privire la cauza care a provocat decesul șoferului. Vorbim de analize efectuate la microscop pentru a se stabili cu exactitate patologia țesuturilor și a organelor.

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...