Octavian Aurel Rogozea, avocat în cadrul baroului Dâmbovița, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești sub acuzația de evaziune fiscală și complicitate la spălare banilor, într-un dosar în care prejudiciul a fost estimat la un milion de lei. În aceeași cauză a fost deferit justiției și omul de afaceri grec Georgios Syrakas și el acuzat de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Conform unui comunicat remis presei, în cursul anului 2008, în contabilitatea  S.C. ALSTOM POWER ROMÂNIA S.R.L., al cărui administrator era Georgios (George)Syrakas, s-au înscris operaţiuni comerciale fictive,  privitoare la derularea unui contract  de prestări servicii, care a fost încheiat cu S.C. ISTER INTERNATIONAL COMPANY S.R.L., al cărui administrator era avocat Rogozea Aurel Octavian. Prin  aceasta, S.C. ALSTOM POWER ROMÂNIA S.R.L. s-a sustras de la plata către  bugetul statului a impozitului pe profit în sumă de 104.566 lei şi TVA în sumă 124.172 lei, iar S.C. ISTER INTERNATIONAL COMPANY S.R.L. s-a sustras de la plata  unui impozit pe profit în sumă de 24.237 lei.

Ulterior, prin  simularea unor tranzacţii reale, aceştia au efectuat operaţiuni care nu aveau nicio legătură cu fapte reale, în scopul retragerii de valori financiare de la S.C. ALSTOM POWER ROMÂNIA S.R.L., săvârşind astfel infracţiunea de spălare a banilor, prejudiciul reţinut în sarcina S.C. ALSTOM POWER ROMÂNIA S.R.L. fiind de 777.711,78 lei, iar în sarcina S.C. ISTER INTERNATIONAL COMPANY S.R.L.  fiind de 127.242 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Ploieşti.