În cursul zilei de 24 februarie, poliţiştii din Prahova au efectuat 59 de percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 6 milioane de lei.

 

Miercuri, 24 februarie, polițiști de investigare a criminalității economice din Inspectoratul Județean de Poliție Prahva, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, au efectuat 59 de percheziţii domiciliare şi la sediul unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova şi Dâmboviţa. Acţiunea a vizat un grup infracțional specializat în săvârșirea de fapte de evaziune fiscală.

 PERCHEZIŢII MASIVE ÎN PRAHOVA. CINE SUNT VIZAŢI. PREJUDICIUL DEPĂŞEŞTE 6 MILIOANE DE LEI

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sumele de 43.450 de lei, 10.900 de dolari, 3.200 de euro,  un kilogam de bijuterii din aur, unități informatice și acte contabile și bancare.

 

De asemenea, au fost indisponibilizate 26 de autoturisme și autoutilitare, un buldoexcavator și 6 imobile.

Vezi aici IMAGINI DIN TIMPUL PERCHEZIŢIILOR

Polițiștii au mai descoperit 1,130 kilograme de tutun, faptă pentru care a fost constituit un nou dosar penal, precum și 8,2 kilograme de articole pirotehnice clasa a doua, pentru a căror deținere se efectuează cercetări pentru infracțiunea de ”orice operațiuni fără drept cu materiale pirotehnice”.

 

În continuare, se efectuează cercetări pentru infracțiunile de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Acțiunile au beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului de Operațiuni Speciale Ploiești.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova și Grupării de Jandarmi Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.