Fostul sindicalist Liviu Luca a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Ploiești pentru iniţiere a unui grup infracţional organizat, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi spălare de bani.

 

El a fost audiat astăzi la Parchet timp de aproape 10 ore, după ce la mai multe imobile care îi aparțineau au fost efectuate percheziții.

Procurorii susțin că Liviu Luca a iniţiat şi constituit împreună cu suspecţii T. I.-A., M. B., B. M., A. Z., M. S., S. G., F. R., Ş. G.,  un grup infracţional organizat  care a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA) iar ulterior,  utilizarea  sumelor de bani însuşite în mod fraudulos,  pentru construirea unui ansamblu de locuinţe situat pe raza comunei Păuleşti, jud. Prahova, al cărui adevărat beneficiar a fost suspectul mai sus menţionat.

 

    În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada  21.07.2005-06.03.2009 SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA) a virat în mod nelegal  către SC EDILCONST SA,  în interesul suspectului L. L., suma  de 14.589.389,82 lei reprezentând lucrări de construcţii executate la „Ansamblu sediu social şi anexe SC PROFESIONAL CORPCONSULT SA - Păuleşti”, prin aceste activităţi frauduloase SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA), fiind prejudiciată cu suma de 14.589.389,82 lei.

Instanța va decide mâine dacă fostul sindicalist va fi cercetat în libertate sau după gratii.