ministerul sanatatii

Patru persoane au decedat săptămâna trecută la Spitalul Județean Ploiești, existând confirmare de gripă AH1 în toate cele patru cazuri. Cum la finele săptămânii trecute, niciun caz nu figura pe situația publicată de Ministerul Sănătății, astăzi am contactat instituția pentru a afla ce anume se întâmplă.

 

Spitalul Județean Ploiești a anunțat că săptămâna trecută s-au înregistrat patru decese, fiind confirmată infecția acută severă cu virusul gripal AH1 în toate cele patru cazuri. Cu o zi înainte, Spitalul Județean Ploiești anunța că „aceste cazuri s-au înregistrat la persoane având factori de risc asociați (insuficienta renala cronica, diabet zaharat, obezitate, proteza valva aortica) si nevaccinate antigripal, iar „confirmarile au fost facute de Institutul National Cantacuzino”. 

Pentru că astăzi au lipsit comunicatele de presă, în afara celor care vizau cum anume să ne ferim de contactarea virusului gripal, am încercat să aflăm care sunt informațiile transmise din teritoriu la Ministerul Sănătății.

„Cazurile de decese de la Prahova nu figurează pe comunicatul de săptămâna trecută al Ministerului Sănătății pentru că datele prezentate sunt cele existente cu o săptămână înainte, conform datelor transmise de Statistică. Datele de la Prahova vor fi transmise joi. Așteptați până joi”, a fost răspunsul dat de la cabinetul de presă al Ministerului Sănătății.

 

Astăzi, la Spitalul Județean Ploiești, la seecția de Terapie Intensivă erau internate opt persoane suspecte de gripă, dintre care patru erau ventilate mecanic.

Am încercat să aflăm un punct de vedere din partea DSP Prahova, însă ni s-a spus că directorul instituției participă la o videoconferință, bineînțeles la care presa nu a fost invitată.