Procurorii DIICOT – S.T. Ploieşti  efectuează  cercetări într-o cauză penală având  ca obiect săvârşirea infracţiunilor de iniţiere a unui grup infracţional organizat, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi spălare de bani.

 

    În  cauză, există suspiciunea rezonabilă  că în perioada  2005 - 2009, suspectul L. L. (n.r. Liviu Luca) a iniţiat şi constituit împreună cu suspecţii T. I.-A., M. B., B. M., A. Z., M. S., S. G., F. R., Ş. G.,  un grup infracţional organizat  care a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA) iar ulterior,  utilizarea  sumelor de bani însuşite în mod fraudulos,  pentru construirea unui ansamblu de locuinţe situat pe raza comunei Păuleşti, jud. Prahova, al cărui adevărat beneficiar a fost suspectul mai sus menţionat.

    În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada  21.07.2005-06.03.2009 SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA) a virat în mod nelegal  către SC EDILCONST SA,  în interesul suspectului L. L., suma  de 14.589.389,82 lei reprezentând lucrări de construcţii executate la „Ansamblu sediu social şi anexe SC PROFESIONAL CORPCONSULT SA - Păuleşti”, prin aceste activităţi frauduloase SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA), fiind prejudiciată cu suma de 14.589.389,82 lei.

    La sediul DIICOT- S.T. Ploieşti  vor fi aduse în vederea audierii un număr de 7 persoane.

 

    Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.   

    Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
sursa: diicot.ro