barbati decedati alcool metilic

Cei doi bărbați au murit în zile diferite și de abia astăzi în urma necropsiei s-a dovedit că decesul a survenit în urma consumului de alcool etilic, dar și de alcool metilic.

 

UPDATE: Se complică povestea în cazul persoanelor decedate în urma consumului de alcool metilic. După ce inițial se știa despre faptul că doi bărbați, ambii din localitatea Palanca, au decedat, unul acasă și altul la serviciu, după ce au băut din această substanță periculoasă, se pare că numărul victimelor este cu mult mai mare, cel puțin șase. În realitate, cei doi bărbați din Palanca erau angajați ai unei societăți private care asigura paza în stația CF Ghighiu. Despre ei se spune că obișnuiau să fure alcool metilic din vagoanele trenurilor care opreau în stație, alcool pe care în parte îl consumau, iar pe restul îl vindeau cunoscuților. Un al treilea bărbat, din Ciorani, a decedat recent la Spitalul Județean de Urgență Ploiești tot din cauza consumului de alcool metilic și există informația că alte trei persoane, din zona Moara Domnească, ar fi avut aceeași soartă. Cel mai probabil, aceste ultime trei victime ar fi cumpărat alcoolul de la cei doi paznici. IJP Prahova a confirmat că există două dosre penale de moarte suspectă. Vom reveni  cu detalii

Primul deces s-a înregistrat luni, 15 februarie. Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit mort în stația CF Ghighiu, în zona podului de la Tătărani. Rezultatele necropsiei atestă faptul că în sângele bărbatului s-a găsit o cantitate de 1,75 grame la mie de alcool etilic și de 3.7 grame la mie de alcool metilic, decesul survenind ca urmare a intoxicației acute cu alcool metilic.

În cel de-al doilea caz, un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost găsit mort pe 17 februarie în propria curte. Și în acest caz, potrivit necropsiei, bărbatul a decedat în urma unei intoxicației acute cu alcool metilic. Potrivit necropsiei, bărbatul avea în sânge o concentrație de 1, 15 grame la mie de alcool etilic și de 3,9 grame la mie de alcool metilic, iar decesul a survenit ca urmare a intoxicației acute cu alcool metilic.

 

Ambii bărbați sunt din Palanca și potrivit vecinilor nu au familie.

Rămâne de văzut însă de unde au procurat cei doi bărbați alcoolul metilic, substanță care a condus la deces, și, bineînțeles, dacă cele două decese au avut sau nu vreo legătură între ele.