În perioada 12-14 februarie, polițiștii din Prahova au desfășurat 129 de acțiuni și controale pentru prevenirea accidentelor rutiere și a faptelor antisociale pe raza județului. Au fost constatate 11 infracțiuni și 1.030 de fapte contravenționale, fiind  aplicate sancțiuni în valoare de 511.926 de  lei.

 

 

În perioada 12-14 februarie, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a suplimentat dispozitivul în vederea intensificării acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere și sporirea gradului de siguranță publică.

 

Citește și VIOREL DOSARU PLEACĂ DE LA ŞEFIA IJP PRAHOVA

Astfel, în perioada menționată, au fost desfășurate 129 de acțiuni și controale, în urma cărora polițiștii au constatat 11 infracțiuni și 1.030 de fapte contravenționale. Au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 511.926 de lei. 821 dintre acestea au fost aplicate pentru contravenții la regimul circulației pe drumurile publice, 72 pentru fapte ce aduc atingere ordinii și liniștii publice și 78 pentru încălcarea normelor comerciale.

Ca sancțiuni complementare, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 10.908 lei, au reținut 30 de permise de conducere și 25 de certificate de înmatriculare.

Exemple:

  • În noaptea de 13-14 februarie, polițiștii Secţiei 2 Ploiești, în colaborare cu serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au verificat legalitatea funcționării unui club din zona de competență. S-a constatat faptul că societatea  desfăşura activităţi economice fără îndeplinirea tuturor formelor prevăzute de lege, motiv pentru care a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei.

          La acțiune au participat și jandarmi și lucrători din cadrul ISU Prahova.

  • În ziua de 14.02.2016, o patrulă din cadrul Postului de poliție Vadu Săpat, în timp ce efectua seviciul de patrulare pe raza comunei, a observat o autoutilitară care, la vederea autospecialei poliției, și-a schimbat brusc direcția de mers și a mărit viteza. Polițiștii au interceptat vehiculul și au constatat că șoferul avea asupra sa o sumă de bani care, în urma verificărilor, s-a stabilit că tocmai fusese sustrasă din locuința unui consătean.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru furt calificat.

  • Duminică, 14 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului de Investigații Criminale, sprijiniți de luptători S.A.S., au desfășurat o acțiune în târgul comunal din Măneciu. În urma controalelor de specialitate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 56.000 lei.
  • sursa: IJP Prahova