Ruxandra Geambașu, medicul chirurg de la Spitalului Orăşenesc „Sf. Filofteia" Mizil, trimisă în judecată pentru luare de mită și înșelăciune,  a fost condamnată de Tribunalul Prahova la un an și opt luni de închisoare cu suspendare, dar și la 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Ruxandra Geambașu, medicul chirurg de la Spitalului Orăşenesc „Sf. Filofteia" Mizil, trimisă în judecată pentru luare de mită și înșelăciune,  a fost condamnată de Tribunalul Prahova la un an și opt luni de închisoare cu suspendare, dar și la 60 de zile de muncă în folosul comunității.

 

În plus, dr. Geambașu nu va mai avea voie să-și exercite meseria pe o perioadă de un an și nici să fie ales într-o funcție publică. Instanța a decis ca medicul din Mizil să muncească în folosul comunității la Serviciul public de Asistenţă Socială din localitate. Sentința Tribunalului Prahova nu este definitivă și va putea fi contestată în termen de zece zile de la comunicare.

Ruxandra Geambașu a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în iulie 2015. Conform unui comunicat remis presei, aceasta a fost acuzată că în perioada 09.01.2015 – 05.05.2015, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, în calitate de medic chirurg în cadrul Spitalului Orăşenesc „Sf. Filofteia" Mizil, inculpata a primit de la 48 de pacienţii sau de la aparţinători ai acestora bani şi bunuri în valoare totală de 1343 lei, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu.

În perioada noiembrie 2014 – 14.04.2015, cu ocazia eliberării a opt certificate de concediu medical, a consemnat în fals în cuprinsul înscrisurilor aspecte neconforme realităţii, fie prin antedatarea acestora pentru ca pacienţii să beneficieze de continuitate, fie prin menţionarea unor diagnostice fictive, care nu se reflectau în starea lor de sănătate.

 

În perioada 12.01.2015 – 14.04.2015 a eliberat trei certificate de concediu medical unor pretinşi pacienţi, pentru afecţiuni nereale, care au stat la baza inducerii în eroare a reprezentanţilor societăţilor comerciale în cadrul cărora aceştia îşi desfăşurau activităţile de serviciu, fiind suportate în mod nelegal, din fondurile de salarii, indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă, în valoare totală de 1144 lei.

Instanța a decis să confiște de la inculpată suma de 1343 lei consemnată la CEC Bank.