26 de martori figurează în dosarul polițiștilor din Filipeștii de Pădure, acuzați de luare de mită.

Nu mai puțin de 26 de martori au fost audiați în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în care doi agenți de poliție sunt suspecți de luare de mită, fals intellectual și abuz în serviciu.

Ieri, la Curtea de Apel Ploiești, s-a judecat contestația procurorilor, nemulțumiți de faptul că Tribunalul Prahova nu a admis cererea de arestare preventivă cerută pe numele agenților Dumitru Burduja și Vasile Viorel Tudose.

Instanța a decis ca cei doi să fie cercetați în continuare sub control judiciar, măsură preventivă care vine cu interzicerea exercitării funcției. În plus, celor doi polițiști acuzați de corupție li s-a interzis și să ia legătură cu martorii din dosar, 26 la număr, așa cum am precizat anterior.

Cei mai mulți dintre martori sunt din comuna Flipeștii de Pădure, dar sunt și din Ploiești, Bucov sau Ariceștii Rahtivani. În același dosar mai sunt cercetați tot în calitate de suspecți doi polițiști care locuiesc în Câmpina, și unul, o femeie, tot agent, cu domiciliul în Comarnic.
Polițiștii sunt acuzați că ar fi luat mită produse alimentare și chiar consumații la bar pentru a nu-i amenda pe localnicii din zona Filipești care încălcau codul rutier.
Detalii aici: POLIŢIŞTII DIN FILPIEŞTII DE PĂDURE AR FI CERUT ŞI PRIMIT ŞPĂGI ÎN NATURĂ. DOCUMENT OFICIAL