Pedeapsă majorată pentru criminalul din Ploiești, care și-a ucis soția sub ochii vecinilor.

Bogdan Trandafir, bărbatul care și-a ucis soția sub ochii vecinilor, pe o stradă din cartierul Vest din Ploiești, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Ploiești. Individul a fost găsit vinovat pentru omor calificat, iar instanța a decis să-I majoreze pedeapsa de la 26 de ani, atât cât hotărâse Tribunalul Prahova, la 28 de ani de detenție. De asemenea, Curtea de decis să mențină celelalte dispoziții ale sentinței instanței de fond, și anume despăgubiri în valoare de 200.000 de lei, daune materiale în valoare de 15.000 de lei și plata unei pensii lunare în valoare de 800 de lei lunar pentru cele două fiice minore rămase acum orfane de mamă și cu un tată la închisoare. Bogdan Trandafir a fost încarcerat - atât cât a durat procesul - la Penitenciarul Mărgineni, iar această perioadă, de aproape doi ani, i se va scădea din pedeapsă.

Reamintim că oribila crimă a avut loc în vara anului 2014, pe o stradă din Cartierul Vest din Ploiești. Victima, Simona Trandafir, mama a două fetițe minore, a fost găsită fără suflare, într-o baltă de sânge de mai mulți trecători care au și alertat autoritățile. Principlaul suspect a fost stabilit încă din ziua crimei ca fiind soțul femeii, care a fost găsit câteva ore mai târziu la locuința părinților săi din comuna Dumbrava.

 

Vezi aici IMAGINI DE LA LOCUL CRIMEI DE PE EREMIA GRIGORESCU - FOTO ŞOCANT

În timpul anchetei, individul și-a recunoscut fapta, dar a mărturisit că totul s-a întâmplat în urma unor discuții aprinse pe care le-a avut cu soția sa. Procurorii au demonstrate însă că omorul a fost premeditat, o probă esențială fiind cuțitul pe care bărbatul îl avea cu el în mașină atunci când s-a întâlnit pentru ultima dată cu Simona. În plus, procurorii au consemnat în rechizitoriu că primele lovituri de cuțit au fost aplicate în mașină, iar restul, cele care i-au provocat și decesul, au fost aplicate pe stradă, după ce victima a reușit să scape din autoturism. Motivul crimei, conform procurorilor, a fost gelozia.

De altfel, Bogdan a încercat să o determine pe soția sa să recunoască faptul că ar fi avut mai multe relații extraconjugale.  "...întrucât victima nu a recunoscut vreo relaţie de infidelitate, inculpatul i-a aplicat cu cuţitul ascuns anterior în autoturism, mai multe lovituri în zone vitale ale corpului. în momentul în care victima a reuşit să fugă din autoturism, inculpatul, pentru a fi sigur de moartea soţiei sale, a urmărit-o şi i-a aplicat, după ce aceasta căzuse în stare de inconştienţă pe carosabil, pe str. G-ral Eremia Grigorescu, în faţa blocului nr. 89B, mai multe lovituri cu cuţitul în zona braţelor şi a tăiat-o în zona gâtului," se arată în rechizitoriu.

Este final de proces, iar sentința este definitivă. Trandafir mai are posibilitatea să apeleze la anumite căi extraordinare de atac, dar o va face din spatele gratiilor, în calitate de condamnat, iar șansele să scape de închisoare sunt aproape nule.