accident sofer

Cinci suflete s-au stins în accidentul groaznic de pe Centura de Vest a Ploiești. Patru dintre decedați erau călători în autobuzul care efectua curse regulate pe ruta Mănești - Ploiești și care s-a izbit de basculanta care transporta nisip. Cea de a cincea victimă este chiar șoferul autobuzului.

 

Rudele celor cinci decedați în accidentul rutier de pe Centura de Vest a Ploieștiului au venit astăzi la Serviciul de Medicină Legală. Nimeni nu își putea închipui că soarta îi va aduce în acest loc, să ia de la Morgă cadavrele celor decedați. Rude, prieteni, cunoștințe... Toată lumea a fost îndoliată.

Printre primii care au venit la SML s-au aflat și rudele lui Florin Miron, angajat la Penitenciarul Ploiești. În dimineața fatidică de vineri, Florin se îndrepta către serviciu. A lăsat acasă cei doi copii și soția. Pe certificatul constatator sunt concluzii înfiorătoare. În urma accidentului a suferit traumatisme grave, care, fiecare, puteau conduce la deces. „Eu sunt sora decedatului. Nu-mi pot închipui ce anume s-a întâmplat”, ne-a spus una dintre persoanele venite la morgă. Luni, Florin Miron va fi condus pe ultimul drum, în satul Coada Izvorului, din Mănești.

 

În alt corț al curții interioare de la Serviciului de Medicină Legală stau rudele Vioricăi Duță, cea care a decedat la numai 42 de ani. „Trebuia să fiu lângă ea în autobuz...”, spune soțul cu lacrimi în ochi.Viorica Duță va fi îngropată la Zalhana. Vineri dimineață se îndrepta spre muncă. Lucra la o firmă care produce prăjituri...

La poarta Serviciului de Medicină Legală așteaptă și tatăl lui Constantin Cristian Șerban, tânărul de numai 18 ani care și-a pierdut viața în tragicul accident. „Era un băiat bun... Nu înțeleg de ce a plecat dintre noi”, spune tatăl cu ochii în lacrimi”. Tânărul va fi înmormântat la Cocorăștii Colț. În dimineața de vineri s-a urcat în autobuz pentru a veni la Ploiești, la școală. Învăța la Toma Socolescu. Era elev în clasa a XII-a. Avea situația încheiată la toate materiile, dar nu vroia să lipsească. „Tată mă duc la școală”, a povestit tatăl cu lacrimi în ochi... „Si dus a fost”, spune părintele zguduit de durere.

O altă victimă, o altă poveste tragică. Lucian Uță, din Mănești, în vârstă de 58 de ani, se afla și el în autobuz. În momentul impactului a decedat.

Printre cei care au venit la Serviciul de Medicină Legală se află și cumnatul lui Nicolae Stoica, cel care se afla la volanul autobuzului în momentul în care s-a produs accidentul. Despre Nicolae vorbește toată lumea. Chiar și rudele victimelor celor decedați. Toată lumea îl cunoștea. „Efectua curse pe ruta asta de mult timp. Era jovial... Nu a avut probleme la muncă și nici în trafic. Era săritor tot timpul...”, povestesc oamenii. „Dimineață a stat cu o rudă de-a mea la cafea. Fiecare a plecat pe drumul lui. Nicolae a plecat spre moarte”, povestește un bărbat care venise în zonă să aducă pe cineva la spital... Nicolae locuia în Ploiești, dar rudele lui sunt din Dumbrava. Acolo se pare că va fi îngropat.

Vineri, zi neagră în Prahova... Cinci suflete au plecat la cer... Fiecare a lăsat în urmă prieteni și rude îndoliate... E jale mare... Una câte una, mașinile mortuale părăsesc curtea Serviciului de Medicină Legală... Se-ndreaptă spre localitățile unde urmează să aibă loc înmormântarea: Coada Ivorului, Mănești, Zalhana, Cocorăștii Colț și Dumbrava...

Într-un comunicat al Serviciului de Ambulanță Prahova se arată deznodământul tragic: „Initial evaluarea numarului de victime a fost dificil de efectuat deoarece in urma accidentului incarcatura basculantei s-a rasturnat peste autobuz, acoperind o parte din victime. La evaluarea initiala s-au estimat 17 victime din care: 4 decedati, 3 incarcerati. Ulterior au fost gasite 25 victime din care:8 incarcerati, 5 decedati si 20 evaluati si transportati de echipajele SAJ Prahova si SMURD la UPU Spital Judetean de Urgenta Ploiesti”.

Rudele decedaților vor să-și plângă morții în liniște... Va fi doliu... Apoi, spun ele, „vor să afle ce s-a întâmplat cu adevărat”.

Condoleanțe familiilor.