Tragedia de ieri, petrecută pe centura Ploieștiului, soldată cu moartea a cinci persoane și rănirea altor 28, pune sub semnul întrebării siguranța clienților firmelor de transport din Prahova.

 

Accidentul de ieri este, cu siguranță, cel mai grav din ultimii ani în care a fost implicat un mijloc de transport persoane de pe un traseu interjudețean din Prahova. Autobuzul care circula pe ruta Măneșt-Ploiești a intrat într-o basculantă, din impact rezultând moartea șoferului și a altor patru pasageri, printre care și un tânăr de 19 ani.

Chiar dacă autobuzul efectua o cursă legală, potrivit prefectului de Prahova, iar polițiștii susțin că ITP-ul era valabil până în aprilie, martorii spun că sunt prea puține mașini pe traseu, astfel încât mulți clienți călătoresc în picioare, înghesuiți, mai ales dimineața și seara.

 

VIDEO Acuzații grave ale unui călător

În plus, șoferii sunt obligați să efectueze foarte multe curse, neavând timpul necesar de odihnă. Ei trebuie să vândă bilete, de multe ori chiar în timp ce conduc pentru a respecta orarul de pe traseu.

Citește și IPOTEZĂ ŞOC ÎN CAZUL TERIBILULUI ACCIDENT DE PE CENTURA PLOIEŞTIULUI. CE A PĂŢIT ŞOFERUL ÎNAINTE DE IMPACT

Accidentul de ieri este ultimul dintr-un lung șir de incidente în care au fost implicate în ultimul an autobuze sau microbuze ale firmelor de transport din Prahova.

Astfel, șoferii microbuzelor au accidentat mai mulți pietoni, e drept unii surprinși în traversare neregulamentară, iar alții au pierdut controlul volanului și au ieșit în decor, ca în acest caz: CUM A AJUNS UN MICROBUZ DE PERSOANE ÎNTR-UN POM, PE DN 1A, LA LIPĂNEŞTI

 

Auto-moto
  • Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Filtru de poliție și RAR în Ploiești

În această dimineață, în Ploiești a fost instituit un filtru de poliție și RAR. Echipajele mixte acționează pe strada Căliman, în apropierea Sălii Sporturilor Olimpia. Șoferii sunt verificați dacă au...