spitalul judetean victime accident centura vest

Accidentul de pe Centura de Vest s-a produs vineri dimineață, în jurul orei 06.20, după ce un autobuz, care efectua curse regulate pe rura Mănești - Ploiești, a intrat într-o basculantă cu nisip. Cinci persoane au decedat, iar alte 28 de persoane au necesitat transportul la spital. Până la această oră (19.40), cinci victime ale accidentului au fost operate.

 

Trei dintre pacienți au necesitat intervenții chirurgicale plastice în zona feței, pentru un alt pacient care a suferit un traumatism abdominal s-a intervenit având în vedere că avea splina ruptă, iar unui alt pacient i s-a efectuat o pleurotomie. Alte patru persoane sunt pe Secția de Neurochirurgie, în observație, iar două persoane sunt internate pe Secția de Ortopedie, pentru că prezintă fracturi și, potrivit procedurii vor intra ulterior în operație.

Din totalul pacienților internați la Județean, trei sunt minori cu vârsta de 16 - 17 ani. Unul dintre aceștia este internat la Secția buco-maxilo-facială, un altul la chirurgie, iar cel de-al treilea este la neurochirurgie în observație. Alți doi copii au fost transferați la Spitalul de Pediatrie, dar nu au rămas internați.

„Starea pacienților este bună și niciunul nu are leziuni care să-i pună viața în pericol. Un singur pacient se mai află la Terapie Intensivă. Nu a fost și nici nu este necesar transportul pacienților la altă unitate medicală. La momentul producerii accidentului s-a declanșat planul alb la spital și, într-adevăr, s-a solicitat ca medicii și asistentele să vină de acasă, pentru a sprijini personalul de gardă. S-a ieșit din planul alb în momentul în care s-au terminat procedurile de triere, radiografiere și examinare. Nu este cazul să suplimentăm numărul de paturi, pentru că în momentul de față numărul pacienților din accident nu mai este mare, mulți dintre ei fiind externați”, a declarat pentru observatorulph.ro Florin Pușcariu, directorul medical al Spitalului Județean Ploiești.

 

Reamintim faptul că în urma cumplitului accident de pe Centura de Vest a Ploieștiului cinci persoane (patru bărbați și o femeie) și-au pierdut viața.

În cauză s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămarea corporală din culpă. Numeroase echipaje ale Poliției, Seviciului de Ambulanță, ISU Prahova și Jandarmerie au fost la fața locului.

Circulația pe Centura de Vest a fost oprită mai bine de patru ore.