La Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti s-a constituit o cauză având ca obiect accidentul rutier petrecut la data de 05.02.2016, în jurul orei 6:20, pe Centura de Vest a Municipiului Ploieşti, în care au fost implicate un autobuz şi o autobasculantă, se precizează în comunicatul procurorilor.

 

Potrivit unui comunicat de presă emis de Parchetul General, „autobuzul,  în interiorul căreia se aflau 34 de pasageri, efectua o cursă regulată de transport de persoane pe ruta  Măneşti – Ploieşti. În urma accidentului a rezultat decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 28 de persoane (dintre care 16 fiind grav rănite), 4 fiind minori cu vârste între 9 şi 17 ani”.

Din primele cercetări a rezultat că autobuzul a lovit din spate autobasculanta aflată în mişcare pe aceeaşi direcţie de mers, precizează sursa citată.

La locul accidentului s-a deplasat o echipă complexă formată din ofiţeri criminalişti şi ofiţeri de poliţie rutieră pentru a efectua cercetarea la faţa locului. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică. (Foto: ISU Prahova)