Cinci morți și 30 de răniți. Acesta este bilanțul provizoriu al accidentului petrecut în această dimineață pe centura de Vest a Ploieștului. Un autobuz plin cu navetiști, de pe ruta Mănești-Ploiești, a intrat într-o basculantă plină cu nisip. Polițiști cred că șoferul autobuzului ar fi adormit la volan.

 

Din primele cercetări, șoferul autocarului implicat în accidentul de pe DN 1, de la Strejnic, este vinovat de producerea accidentului, la fața locului nefiind găsite urme de frânare, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu.

Potrivit acestuia, autocarul, care efectua curse regulate pe traseul Mănești-Ploiești, a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip, la fața locului nefiind depistate urme de frânare. Autoritățile iau în calcul mai multe ipoteze, în sensul că șoferul ar putea să fi adormit sau autocarul ar fi putut avea probleme tehnice.  Traficul în zonă este blocat pe sensul de mers pe care a avut loc accidentul, astfel că se circulă alternativ dirijat, la fața locului aflându-se politiști de la circulație.