A fost alertă maximă, luni seară, la Breaza, după ce Ștefan Ghibănescu, un individ extrem de periculos, a dispărut de sub nasul polițiștilor, chiar în ziua în care a aflat că va fi arestat.

Zona în care locuiește Ghibănescu, undeva în spatele sediului Primăriei Breaza, a fost împânzită de mascați, iar locuința acestuia a fost percheziționată. Polițiștii, înarmați până în dinți, protejați de scuturi, au intrat în curtea și în casa individului, dar fără niciun rezultat. Ștefan Ghibănescu, despre  care se spune că și-ar câștiga existența din proxenetism, cămătărie și lupte ilegale cu câini, nu a fost de găsit. Se presupune că acesta ar fi fugit luni după-amiaza cu un autoturism, dar nu se știe până în acest moment cu certitudine dacă a și părăsit teritoriul României.

Cum arată Ghibănescu și sună la 112 dacă îl vezi!

Cert este un singur lucru: luni dimineață, acesta a fost prezent la Tribunalul Prahova, acolo unde se judeca contestația la decizia măsurii preventive luată săptămâna trecută de Judecătoria Câmpina. Sentința a fost dată luni, în jurul orelor 14.00, iar câteva vore mai târziu, polițiștii s-au deplasat la Breaza, pentru a-l încătușa pe Ștefan Ghibănescu. Surpriză, acesta nu era acasă, iar rudele sale nu au știut să dea detalii mai multe autorităților în legătură cu locul unde individul s-ar putea ascunde.

Ștefan Ghibănescu nu este nici pe departe primul infractor care fuge de sub nasul polițiștilor, dar de data aceasta se ridică un mare semn de întrebare. De ce acest individ, anchetat pentru fapte săvârșite cu violență (lipsire de libertate, șantaj, cămătărie, organizare de lupte cu câini) a fost trimis în judecată sub control judiciar, măsură preventivă care se aplică în special infractorilor care nu reprezintă un pericol public,  și nu în stare de arest preventiv.

Dosarul s-a aflat în anchetă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, iar procurorii nu au cerut arestarea bărbatului pe timpul urmăririi penale, ci au impus doar acest control judiciar, o măsură deloc restrictivă, în sensul că inculpatul trebuia să se prezinte periodic la Poliție să semneze un document, să nu ia legătura cu celelalte părți din cauză și să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanței.  Parchetul Câmpina a cerut însă arestarea  la un an de la trimiterea în judecată, iar surse apropiate anchetei au precizat că s-a întâmplat acest lucru pentru că proxenetul începuse să amenințe martorii din dosar.

 

Acum Ghibănescu este dat în consemn la frontieră, dar sunt puține șanse să nu fi apucat să fugă din țară, pentru că timp suficient a avut la dispoziție.