Situație incredibilă la IJP Prahova. Un polițist a fost arestat preventiv după ce procurorii au demonstrat în instanță că omul legii, care lucra la Serviciul arme și Substațe Toxice, l-a împrumutat cu 100 de euro pe un traficant să cumpere droguri! Mai mult, polițistul i-a promis că îi va asigura protecție și l-a atenționat că face obiectul unor acțiuni anti-drog.

Bălan Cristian a fost reținut și ulterior arestat pentru că în calitate de polițist al IJP Prahova a luat mită și a instigat la trafic de droguri. Acesta a intrat în vizorul procurorilor după ce au apărut suspiciuni că ar fi alertat traficanţii de droguri în momentul în care erau organizate percheziţii de către structurile Poliţiei sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Într-un comunicat emis de Tribunalul Prahova se arată că Bălan Cristian l-a sprijinit cu 100 de euro pe un traficant să cumpere droguri. În schimbul primirii în mod repetat a unor diverse sume de bani, care s-au ridicat la 32.000 de lei, polițistul i-ar fi asigurat dealerului de droguri protecție pentru a nu fi cercetat penal. Mai mult, polițistul l-ar fi avertizat în mai multe rânduri pe traficant că este interceptat și vizat de acțiunea procuroriilor anti-drog. El a fost interceptat de DIICOT în timp ce-i spunea traficantului să nu-l dea în vileag!

FOTO Document Tribunalul Prahova justifică arestarea polițistului IJP Prahova

 

 

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.