Situație incredibilă la IJP Prahova. Un polițist a fost arestat preventiv după ce procurorii au demonstrat în instanță că omul legii, care lucra la Serviciul arme și Substațe Toxice, l-a împrumutat cu 100 de euro pe un traficant să cumpere droguri! Mai mult, polițistul i-a promis că îi va asigura protecție și l-a atenționat că face obiectul unor acțiuni anti-drog.

Bălan Cristian a fost reținut și ulterior arestat pentru că în calitate de polițist al IJP Prahova a luat mită și a instigat la trafic de droguri. Acesta a intrat în vizorul procurorilor după ce au apărut suspiciuni că ar fi alertat traficanţii de droguri în momentul în care erau organizate percheziţii de către structurile Poliţiei sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Într-un comunicat emis de Tribunalul Prahova se arată că Bălan Cristian l-a sprijinit cu 100 de euro pe un traficant să cumpere droguri. În schimbul primirii în mod repetat a unor diverse sume de bani, care s-au ridicat la 32.000 de lei, polițistul i-ar fi asigurat dealerului de droguri protecție pentru a nu fi cercetat penal. Mai mult, polițistul l-ar fi avertizat în mai multe rânduri pe traficant că este interceptat și vizat de acțiunea procuroriilor anti-drog. El a fost interceptat de DIICOT în timp ce-i spunea traficantului să nu-l dea în vileag!

FOTO Document Tribunalul Prahova justifică arestarea polițistului IJP Prahova