spitalul judetean ploiesti intoxicatie monoxid carbon

A fost alertă sâmbătă noapte, la Bucov. Două persoane au necesitat ajutorul medicilor după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

 

Cele două persoane, o femeie în vârstă de 36 de ani și un băiat în vârstă de 14 ani, au ajuns la spital cu diagnosticul de intoxicație cu monoxid de carbon. Femeia a fost transportată de o ambulanță la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, iar copilul la Spitalul de Pediatrie.

Sâmbătă noapte, la Spitalul Județean Ploiești au ajuns alte două persoane, mamă și fiică, în vârstă de 45, respectiv 14 ani, tot ca urmare a intoxicației cu monoxid de carbon.

Duminică, după-amiază, un alt bărbat, în vârstă de 65 de ani, a ajuns la Spitalul Județean Ploiești, cu diagnosticul de intoxicație cu monoxid de carbon.

Grijă mare, spun pompierii de la ISU Prahova. „Coşurile de fum defecte sau amplasate necorespunzător faţă de elementele combustibile au provocat 34,2% din totalul incendiilor la locuinţe, în perioada 1 octombrie 2012 -30 iunie 2015, relevă statisticile I.G.S.U. De asemenea, utilizarea instalaţiilor şi echipamentelor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii au declanşat cca. 22% din totalul incendiilor, iar mijloacele de încălzire, pe bază de gaze sau alte tipuri de combustibil, au generat 16,5% din evenimente” - se arată într-un comunicat al IGSU.