ristea

Ilie Ristea, profesorul de la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești prins luând șpagă, a fost găsit vinovat pentru luare de mită și a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității la Direcția pentru Protecția Copilului din București.

 

În plus, instanța a decis ca Ristea să nu mai poată exercita profesia de cadru didactic pe o perioadă de un an și nici să ocupe o funcție publică.  Deciza Tribunalului Prahova, care a fost dată miercuri, 27 ianuarie, nu este definitivă și poate fi contestată în termen de zece zile de la comunicare. Conform sentinței, profesorul de la UPG trebuie să plătească și 7.450 lei reprezentând cheltuieli judiciare, asta după ce i-a fost confiscată și suma de 5000 de lei, bani considerați ca primiți cu titlu de mită de la studenți.

Ilie Ristea  este lector la „Departamentul Informatică, Tehnologia Informației, Matematică și Fizică” , departament care aprtine facultatii de Litere si Stiinte din cadrul Universităţii Petrol şi Gaze din Ploieşti. El a fost trimis în judecată pentru luare de mită de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Anchetatorii au reuşit să probeze faptul că Ristea a cerut şi primit bani de la 17 studenţi în timpul sesiunii din primăvara acestui an. Ancheta a pornit de la o sesizare a SRI. În plus, profesorul a fost filmat în timp ce primea bani de la studenții săi în schimbul unei note de trecere la examen.

Citește și: Profesor de matematică din UPG prins în timp ce lua mită de la studenţi