mascati

Polițiștii din Prahova efectuează șase percheziții în mai multe județe, în cauze ce vizează persoane bănuite de săvârșirea de înșelăciuni prin metoda ”accidentul” și o tâlhărie. Vor fi puse în aplicare nouă mandate de aducere. Tot astăzi, procurorii DNA Ploiești au efectuat patru percheziții domiciliare în județul Prahova.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, sprijiniți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, efectuează șase percheziții  în București și județele Iași, Bacău, Tulcea și Galați. Sunt vizate persoane bănuite că ar fi comis înșelăciuni prin metoda ”accidentul” și o tâlhărie. Potrivit IPJ Prahova, „din cercetări a reieșit că bănuiții acostau victimele sub pretextul că o persoană apropiată ar fi produs un un accident rutier grav, determinându-le să înmâneze o sumă de bani necesară acoperirii cheltuielilor medicale sau mituirii organelor judiciare.Infracțiunile ar fi avut loc în perioada iulie - decembrie 2015, în județele Prahova, Bacău, Iași, Suceava, Tulcea și Galați”

Prejudiciul creat prin infracțiunile comise este estimat la acest moment la 100.000 de lei și 14.000 de euro. Polițiștii vor pune în aplicare nouă mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Tot astăzi, DNA Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, potrivit unui comunicat de presă, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție comise în cursul anului 2015.

 

În cursul zilei de 27 ianuarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 4 locații, situate în județul Prahova, reprezentând domiciliile unor persoane fizice.