cetateni straini prahova

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Prahova, în cooperare cu lucrători din cadrul I.T.M. Prahova, D.S.V.S.A.  Prahova şi I.J.J. Prahova au desfăşurat, în data de 21 ianuarie 2016, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini. 18 cetăţeni străini au fost depistați în timp ce desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială de pe raza judeţului Prahova.

Poliţiştii de la imigrări au constatat că persoanele au intrat legal în România, în baza acordurilor internaţionale sau a unor documente emise de state membre ale Uniunii Europene şi nu au respectat scopul şederii pe teritoriul ţării noastre, a anunțat IPJ Prahova. Totodată, societatea comercială nu solicitase pentru cetăţenii străini avize de angajare sau de detaşare, încălcând astfel prevederile O.G. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României  şi nici nu încheiase contracte de muncă, conform Codului Muncii.

„Cercetările continuă în vederea luării măsurilor legale faţă de societatea comercială în cauză. Serviciul pentru Imigrări al judeţului Prahova continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acţiuni cu forţe proprii sau în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre, atrăgând atenţia cetăţenilor  cetăţenilor străini şi societăţilor comerciale să acorde interes în ceea ce priveşte regimul juridic al străinilor pe teritoriul României”, se arată în comunicatul IPJ Prahova.

 

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Creșele s-au redeschis înaintea școlilor

La cererea părinților care au susținut că nu au cu cine să-și la copiii acasă, creșele din Ploiești s-au redeschis în această dimineață. În ciuda faptului că, miercuri (20 septembrie 2017),...

Auto-moto
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Atenție șoferi! Acțiuni rutiere în Ploiești

Polițiștii au ieșit joi în traficul din Ploiești încă de la primele ore ale dimineții în cadrul programului EDWARD, proiect care vizează siguranța rutieră, susținut de Comisia Europeană.  Ziua de 21...