Societatea B1 TV Channel este una dintre victimele colaterale în scandalul Romprest declanșat în urma perchezițiilor efectuate de procurorii DIICOT Ploiești  la sediul societății de salubrizare.  Dosarul a fost deferit justiției în mai 2015, dar nu înainte ca anchetatorii să instituie măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului calculat la 4.5 milioane de euro.

Astfel, mai multe societăți care se aflau în relații contractuale cu Romprest au avut de suferit, printre acestea aflându-se și B1 TV CHANNEL SRL care nu-și mai poate recupera acum sumele de banii pe care firma de salubrizare i le datorează. Deși B1 TV Channel SRL a solicitat Tribunalului Prahova ridicarea parțială a măsurii asiguratorii instituite auspra conturilor Romprest, instanța a respins cererea.

 " Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de petenta B1 TV CHANNEL SRL, prin care solicită ridicarea parţială a măsurii asigurătorii a popririi instituite prin ordonanţa nr. 384/D/P/2014 asupra conturilor aparţinând Companiei Romprest Service SA în măsura necesară achitării datoriei faţă de B1 TV Channel SRL şi încuviinţarea efectuării de către debitoarea Compania Romprest Service SA a plăţii sumei de 200.000 lei debit principal şi 57.800 lei penalităţi de întârziere. " conform portalului instanțelor de judecată.

Reamintim că în acest dosar ținta anchetatorilor a fost de fapt Florian Walter care a dispărut însă cu puțin înainte de ziua perchezițiilor la sediile societății pe care o administra. Tribunalul Prahova a emis în luna mai a anului trecut un ordin de arestare în lipsă, însă încătușarea controversatului om de afaceri este puțin probabil având în vedere că acesta a primit recent rezidență definitivă în Emiratele Arabe Unite, țară cu care România nu are acord de extrădare.