Mihai Matei, administratorul societății Matero Ama din Câmpina, trimis în judecată pentru fapte de corupție, a reușit să obțină o primă victorie în instanță. Tribunalul Prahova a decis să înlocuiască măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar, dar decizia nu este una definitivă. Matei mai trebuie să aștepte contestația procurorilor DNA, care va fi judecată de către magistrații de la Curtea de Apel Ploiești.

Afaceristul din Câmpina se află în arest de la mijlocul lunii octombrie, atunci când au avut loc mai multe percheziții la domiciliul său din cartierul Slobozia din Câmpina, dar și la sediile societății din Poiana Câmpina. Conform soluției dată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Prahova, în perioada în care se află sub control judiciar, Mihai Matei nu are voie să ia legătura cu reprezentanţii inculpatelor persoane juridice S.C. MAKTUB S.R.L, S.C. LEASIMAT S.R.L. , S.C. MATERO AMA S.R.L. , cu inculpaţii, VLĂDILĂ CĂTĂLIN, , AVRAM ANGHEL , precum şi cu martorii PAVEL GEORGETA, , ALECU ELENA-CLAUDIA , ALEXANDRESCU VASILE , BUCUR RUXANDRA , LAMBĂ MIHAI-FLORIN , ENE FLORIN , GIUGIUC WILLY , PAŞTIU RADU-ION , SELAMET IUCSEL , ŞERBAN LUCIAN-PAUL , SOARE CAMELIA , TURCU ROXANA-ALINA , TEODORESCU ADRIAN VERONEL , VASILESCU CIPRIAN–GEORGE , PANAITE ALINA 3, SULTANA NICU-ADRIAN , HAN NICOLAE –CRISTIAN , MOISE ALEXANDRU-?TEFAN , CIOCÂRLAN ION ,SIMION GHEORGHE , ARDELEANU GHEORGHE – GABRIEL și să nu desfăşoare activităţile în exercitarea cărora a săvârşit pretinsele fapte, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

În același dosar este trrimisă în judecată și Aurelia Matei, soția omului de afaceri, cercetată sub control judiciar încă de la demararea urmăririi penale.

Mihai Matei și soția sa sunt acuzați de fraudă cu fonduri europene, prejudiciul fiind stabilit de procurori la suma de 9 milioane de lei.