Daniel Ionașcu, profesorul acuzat că cerea bani elevilor de la Liceul 1 Mai, a fost condamnat definitiv  la doi ani de închisoare cu suspendare și un an interzicerea dreptului de a mai profesa meseria. În plus, acesta va fi obligat să presteze muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 60 de zile în cadrul Serviciului de Gospodărire Urbană Ploiești. Profesorul șpăgar a rămas cu această pedeapsă după ce Curtea de Apel Ploiești a decis să respingă apelurile declarate atât de procurori, cât și de Daniel Ionașcu.

Instanța de fond a mai decis să i se confiște profesorului și suma de bani (30.348 lei) găsită într-un cont la CEC. În plus, Ionașcu va trebui să achite și cheltuieli de judecată destul de consistente, 9.200 de lei.

Exact în urmă cu un an de zile, profesorul de fizică de la Liceul Tehnologic 1 Mai din Ploiești era reclamat de părinții unor elevi deranjați de faptul că acesta solicita sume de bani și bunuri, în special băuturi alcoolice scumpe, în schimbul unei note de trecere la materia pe care o preda.

Acesta a fost inițial arestat la domiciliu și ulterior plasat sub control judiciar. De menționat că perioada cât a fost arestat la domiciliu i se va scădea din pedeapsa rămasă definitivă.