Odată cu perchezițiile pe care procurorii DNA din Ploiești le-au făcut miercuri la domiciliul șefului Poliției Sinaia, a ieșit la iveală o situație cel puțin ciudată legată de averea pe care o deține Marin Tudorică. În primul rând a atras atenția vila din Câmpina în care acesta locuiește împreună cu soția sa. Deși imobilul a fost menționat în declarațiile de avere atât din anul 2014, cât și în cea de anul trecut, apare o neconcordanță care poate ridica multe semne de întrebare.

Conform declarației de avere semnată de Marin Tudorică în anul 2014, la capitolul 2 Clădiri sunt trecute un apartament situat în Câmpina, cumpărat în anul 1995 și un imobil în construcție, situat tot în Câmpina, iar la anul dobândirii este menționat 2011. Acest imobil în cosntrucție este identificat la categoria 2, deci casă de locuit.  În schimb, în declarația de avere din anul 2015, la același capitol „Clădiri", imobilul în construcție s-a transformat într-o construcție în suprafață de 236 mp, cu anul dobâdirii 2014.  Construcția este de fapt vila cu etaj și mansardă unde miercuri procurorii DNA au făcut descinderi.

Și mai interesant este faptul că această vilă se află într-un cartier care are o destinație specială. Aici au fost acordate tinerilor sub 35 de ani, de către Primăria Câmpina, parcele de teren conform legii 15/2003.

Surse din cadrul administrației publice locale susțin că Tudorică ar fi ajuns să locuiască în acest cartier în mod legal procedând astfel: a cumpărat de la unul dintre tinerii care a primit teren cu titlu gratuit de la Primăria Câmpina doar clădirea aflată în construcție (vecinii spun că exista doar o fundație) pe care a transformat-o în vila în care locuiește acum. Toată această tranzacție este permisă de lege cu mențiunea că  terenul nu este proprietatea celui care a construit casa, dar are drept de folosinta asupra lui. Prin urmare Tudorică este proprietar pe casă, nu și pe teren. Este legal și au mai existat astfel de cazuri cu tinerii care au primit terenul de la Primărie, au început construcția casei, dar n-au mai avut bani să o finalizeze așa că au fost nevoiți să vândă.

Problema cea mare apare atunci când ne uităm la veniturile lui Tudorică și nu găsim nicio sursă care să acopere costurile necesare construirii unei vile cu etaj și mansardă. Conform aceleiași declarații de avere, Tudorică nu avea niciun credit la bancă nici în 2014 și nici în 2015, doar un card de cumpărături în valoare de 20.000 lei. Dacă este să ne luăm după declarația de avere, practic șeful Poliției Sinaia și-a construit o vilă cu finisaje de lux, în suprafață de 236 mp, doar din salariul său și al soției (cei doi au câștigat împreună, în 2015, 89.051 lei). Este adevărat, anul trecut Marin Tudorică a vândut un autoturism Mercedes C220, dar pe care a obținut doar 10 700 de euro, bani pe care ne gândim că i-a folosit la construcția casei pe care o puteți admira în imaginile de mai jos:
 

 

 

Politic
  • Miercuri, 20 Septembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Ponta dezlănţuit în miez de noapte, chiar de ziua lui

Se scot săbiile între cei care, până mai ieri, erau în aceeaşi barcă. Speriat de consecinţe, liderul PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe Victor Ponta că a stat cu mâna pe sus şi s-a cerut la DNA, pentru a-l...