santaj iubire facebook

Un bărbat din Câmpina a rămas fără 70.190 de lei (aproape 20.000 de euro) după ce a cunoscut o femeie pe internet și a vorbit cu ea pe Facebook. Cum a fost posibil acest lucru? Simplu! Îmbătat de iubire bărbatul i-a trimis timp de cinci luni de zile diverse sume bani, la început din dragoste, ulterior din cauza șantajului a cărui victimă a căzut.

Povestea de dragoste dintre cei doi a început în luna iulie 2015 când s-au împrietenit pe rețeaua de socializare și au început să vorbească. Femeia s-a dat drept originară din Râșnov. Bărbatul, domiciliat în Câmpina, a fost cuprins imediat de iubire, iar discuțiile dintre cei doi s-au mutat la telefon și pe whatsapp. Deși nu s-au întâlnit o perioadă lungă timp, bărbatul a fost sunat la sfârșitul lunii august-începutul lunii septembrie de iubita lui virtuală pe motiv că, după o plimbare la Ploiești i-a fost furată geantă cu bani, acte și alte bunuri personale. Ce a urmat? E demn de scenariul unui film.

Dovezi de dragoste costisitoare: Impresionat de povestea fetei, bărbatul i-ar fi transferat în contul unei prietene a fetei, care se afla deja la bancă, suma de 60 de lei, promisiunea fiind că iubita cunoscută pe rețelele de socializare să îi returneze banii când ajunge la Câmpina. Numai că pretențiile financiare ale tinerei au continuat, mai ales după ce discuțiile au început să vizeze și o posibilă căsătorie, în ciuda faptului că întâlnirile au fost numai on-line. Astfel, bărbatului i s-a solicitat suma de 10.000 de lei, bani care urmau să fie transferați în contul prietenei fetei, sub pretextul că astfel demonstrează rudelor plecate în America buna – credință a partenerului, dar și posibilitățile financiare pe care acesta le avea.

Final cu declarații: La sfârșitul lunii septembrie 2015, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. Mai multe persoane l-au contactat pe bărbat și s-au dat drept „procurori militari în cadrul securității naționale a României”. Iar lucrurile nu s-au terminat aici. Persoanele respective l-au amenințat spunându-i ca este suspect în clonarea contului aparținând prietenei viitoarei soții și l-au determinat să depună în contul respectiv sume de bani, în caz contrar urmând să fie cercetat de DNA și DIICOT. Iar amenințările au continuat. Bărbatului I s-a spus că mama sa urma să devină victima unui accident rutier ori că va fi anchetată de DIICOT și DNA. Prejudiciul total 70.190 de lei.

Marea iubire s-a ales cu dosar penal: Femeia care a pus la cale totul a fost depistată de polițiști. În prezent se află sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și șantaj. În urma cercetărilor s-a constatat că femeia nu era din Brașov, ci din Buzău. Pe perioada controlului judiciar, aceasta nu are voie să părăsească limitele județului.
Vom reveni cu detalii despre acest caz, inclusiv cu identitatea celei care a pus la cale escrocheria.