În această dimineață, procurorii DNA au descins la sediul Poliției din Sinaia, dar și la domiciliile a doi polițiști.

 

Este vorba de șeful Poliţiei Staţiunii Sinaia, comisar şef de poliţie Marin TUDORICĂ și de adjunctul său, Ionuț Roșca. Potrivit unor surse judiciare, cei doi sunt suspecți într-un dosar de trafic de influență. Ei ar fi făcut presiuni asupra subordonaților să-i scape de dosare penale pe unii dintre apropiații lor. 
Vom reveni cu detalii.

UPDATE Comunicatul DNA:
Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013-2015.

În cursul zilei de 13 ianuarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații, situate în județul Prahova, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. 

 

Național
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Ecaterina Andronescu, audiată la DNA

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a ajuns la DNA în această dimineață. Ea a fost chemată să dea declarații ca martor în dosarul în care omul de afaceri Dinu Pescariu și fostul...