Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că azi, 6 ianuarie 2016, este posibilă producerea fenomenului de ploaie înghețată care se poate transforma în polei pe toată rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

În acest sens CNADNR, împreună cu Poliția Rutieră pot lua măsura restricționării sau închiderii circulației, pentru evitarea producerii de evenimente rutiere și acționarea imediată cu material antiderapant și degivrant. După încetarea fenomenului, circulația va fi redeschisă imediat ce sunt îndeplinite condițiile de siguranță a circulației. Rugăm participanții la traffic să circule cu prudență și să respecte indicațiile Poliției Rutiere și ale lucrătorilor de la CNADNR. Informati isuplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania – S.A., la numerele de telefon 021/9360; 021/264.33.33 sau pot accesa pagina de internet a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.
sursa: cnadnr.ro
UPDATE
Meteorologii au prelungit, miercuri, atentionarea nowcasting Cod Galben de polei, valabila pentru Bucuresti, dar si alte sase judete din zona de sud-est, informeaza Agerpres. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie /ANM/, pana la ora 12,00, in municipiul Bucuresti, dar si pe arii extinse din judetele Ilfov, Calarasi, Ialomita, precum si in sudul judetelor Arges, Dambovita si Prahova, se vor semnala precipitatii, predominant sub forma de ploaie, ce va determina depunerea de polei.