atentionare politie

Iarna își face în continuare de cap, cu temperaturi negative, dar și cu precipitații mixte. Pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să aibă echipat autovehiculul corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional sunt doar o parte din dotările care nu trebuie să lipsească șoferilor, în actualele condiții meteo nefavorabile.

„În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor”, este recomandarea polițiștilor de la Rutieră.

Tot obligatoriu este ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.