spitalul judetean ploiesti caz

O tânără de 16 ani și o femeie de 46 de ani, din Băldești Scăeni, au fost la un pas să moară aseară, în propria casă, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

 

Cele două persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, acuzând stări de vomă, amețeli și durere de cap. Acestea au povestit că au început să se simtă râu, în jurul orei 20.30, dar nu și-au dat seama despre ce este vorba.

Pentru că a fost frig, au băgat mai multe lemne de foc în sobă, iar coșul nu era bine aerisit. Cele două persoane au rămas sub supravegherea medicilor, internate la Spitalul Județean Ploiești.

În noaptea de Revelion și a doua zi alte trei persoane au ajuns la Județean, după ce s-au intoxicat cu fum. Este vorba de un bărbat de 60 de ani din Măneciu Ungureni, care a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe la ora 16.00 și care a trebuit să-și petreacă Revelionul în spital, dar și de două persoane din Nedelea, care în noaptea de sâmbătă spre duminică, au avut nevoie de îngrijiri medicale, tot din cauza intoxicației cu fum.

 

Sâmbătă, un alt caz a fost înregistrat la Ploiești, în zona Piața Victoriei. O femeie de 80 de ani a fost găsită în stare gravă, din cauza intoxicației cu monoxid de carbon. Femeia a fost adusă la Spitalul Județean Ploiești și a rămas sub supravegherea medicilor.