Tragedia care a schimbat istoria României! O lună de la incendiul din Colectiv

0
incendiu colectiv

incendiu colectiv

Incendiul a izbucnit pe data de 30 octombrie, într-o fostă hală a fabricii Pionierul, din București, în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity. 60 de tineri s-au stins din viață în decursul celor 30 de zile care au trecută de la cel mai grav eveniment din România. În tot acest timp, Tragedia a fost urmată de numeroase proteste în stradă. Guvernul Ponta a demisionat, iar între timp a fost numit un nou Executiv, format din tehnocrați.

Lacrimi, durere și multă suferință… O țară întreagă a plâns în urma tragediei din clubul „morții”, Colectiv. În noaptea de 30 noiembrie, trupa Goodbye to Gravity lansa albumul Mantras of Way. La un moment dat, chiar aproape de scenă, a izbucnit un incendiu devastator. 26 de tineri au fost mistuiți de flăcări, iar o altă victimă s-a stins în drum spre spital.

Citește și: Lista persoanelor decedate şi identificate în incendiul de la club Colectiv

Alți peste 150 de tineri au fost transportați de urgență la 12 spitale din București. Tragedia a fost una de proporții. Guvernul României a decretat trei zile de doliu național. Multe dintre victime, după ce au fost stabilizate, au fost transportate în spitale din străinătate.

Citește și: Povestea Karinei, tânăra din Prahova care a murit în incendiul din clubul Colectiv

Citește și: Un alt tânăr din Prahova, mort în incendiul de la Colectiv

Citește și: Miting la Ploieşti pentru victimele din Colectiv, organizat de liceeni

Citește și: Bilanţul de la Colectiv a ajuns la 60 de morţi

Numărul răniților a fost de peste 180, dintre care 146 au fost spitalizate. În primele trei săptămâni, numărul celor care au pierdut lupta cu viața a ajuns la 60 de tineri. Alte șase persoane sunt în continuare în stare gravă.

După incendiul din Colectiv au urmat demisii, demiteri, arestări preventive și dosare penale. România își plânge în continuare victimele. Dumnezeu să-I odihnească în pace!

 

 

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău