- Publicitate -

De la Stat pentru Mediurg/Contracte fără număr ori licitații

Data:

Distribuie articolul:

vintilescu1La 1 aprilie 2011, trei dintre cele mai moderne unităţi spitaliceşti din Prahova: Urlaţi, Bălţeşti şi Plopeni au fost închise printr-un ordin al ministrului sănătăţii, Cseke Attila. În judeţe precum Harghita şi Covasna nu a fost închisă nicio unitate spitalicească, deşi aceste două regiuni sunt cu mult în urma Prahovei ca industrializare sau densitate a populaţiei. În acest context, nu poţi să remarci faptul că unul dintre criteriile cele mai importante care au stat la baza desfiinţării spitalelor a fost lobby-ul făcut de reprezentanţii sistemului sanitar din diferitele judeţe ale ţării. Sănătatea din Prahova a fost reprezentată de către domnul Cristian Anton vintilescu, fondator al Centrului Medical Mediurg şi director al Direcţiei de Sănătate Prahova.  Pentru a înţelege de ce trebuiau distruse cele trei centre medicale ultradotate reamintite mai sus, haideţi să ne reamintim câteva dintre aventurile pe care firma directorului DSP, devenită ulterior doar firma familiei directorului, le-a avut cu sistemul în anii 2009 şi 2010.
Acest articol a fost scris la data de 6 iulie 2010. Până astăzi nu am avut nicio reacţie din partea Ministerului Sănătăţii sau a vreuneia dintre instituţiile statului.

Dacă v-au pus pe gânduri valorile deconturilor de analize medicale efectuate de Centrul Medical Mediurg fondat de Cristian Vintilescu, director al Direcției de Sănătate Publică Prahova (DSPPh), la Casa de Asigurări de Sănătate a Județului Prahova (CASPh), înseamnă că sunteți ușor impresionabili. Aproape imediat după numirea în funcția de șef al sănătății prahovene a lui Cristian Vintilescu, firma condusă acum de Daniela Vintilescu, soția directorului DSPPh, a început să dea lovituri după lovituri pe piața contractelor de servicii medicale cu Statul.

PDL tace, faptele rămân
Înainte de a intra în miezul problemei vă reamintesc faptul că Spitalul Județean a decontat analize medicale în valoare de 204.848,52 de lei. În același interval de timp firma condusă de soția directorului DSP a decontat analize în valoare de 470.626,01 de lei. Adică mai mult decât dublul deconturilor acceptate pentru Spitalul Județean și, aporape incredibil, de aproape opt ori mai mult decât Maternitatea din Ploiești. O altă remarcă înainte de a aborda subiectul de săptămâna aceasta ar fi aceea că până la această oră PDL Prahova nu a avut nici o reacție oficială pe marginea incompatibilității cel puțin morale în care se află directorul DSPPh.

Cum se câștigă un contract cu Spitalul? Rapid!
Tocmai pentru a oferi partidului care îl susține acum la conducerea direcției motivul unei ședințe de analiză temeinică, ne vom referi astăzi la două subiecte care put teribil dacă nu a conflict de interese, măcar a trafic de influență. Primul și cel mai drag nouă este acela al preluării serviciilor de transport intraspitalicesc al pacienților tuturor spitalelor din Ploiești și, mai ales, al celor de la Spitalul Județean de către Centrul Medical Mediurg în defavoarea Ambulanței Prahova. Adică, în traducere pentru conducerea PDL Prahova nefamiliarizată cu termenii medicali, cu fondatorul Cristian Vintilescu la conducerea DSPPh, Mediurg, firma condusă acum de soție, a câștigat un contract cu o instituție de stat din subordinea direcției în defavoarea unei alte instituții de stat din subordinea aceleiași direcții. Așadar, iată ce declara pentru observatorulph.ro la începutul lunii martie doctorul Daniel Nicolae, directorul Ambulanței Prahova, referitor la modul în care instituția pe care o conduce a pierdut contractul pe care îl avea încă de la înființare cu Spitalul Județean: “Am fi fost interesaţi să participăm la licitaţia de la Judeţean însă am fost anunţaţi foarte târziu. Cred că a fost vorba de o deficienţă a sistemului prin care spitalul îşi face achiziţiile pentru că noi am fost anunţaţi pe 2 februarie la ora 16.55 că a doua zi, pe 3 februarie, la ora 12.00 va avea loc selecţia de oferte. Este evident că n-am putut participa pentru că nu am avut timpul fizic în care să ne pregătim oferta”. Articolul, care tratează cazul în care unei asistente medicale de la Spitalul Boldescu, căreia i s-a făcut rău în timpul serviciului și pe care ambulanța Mediurg a transportat-o la centrul medical privat și nu la Spitalul Județean cum ar fi fost normal, după care i-au taxat contravaloarea serviciilor, îl găsiți la adresa http://www.observatorulph.ro/latest-news/ultima-ora/un-caz-ce-a-revoltat-medicii-din-spitalele-ploiestene-o-asistenta-care-a-facut-o-criza-in-garda-a-fost-transportata-mai-intai-la-mediurg-si-apoi-la-spital.

- Publicitate -

Unde pierde Statul, câștigă Mediurg
În susținerea declarației sale, directorul Nicolae ne-a pus la dispoziție copii ale adresei Spitalului Județean. Ce arată acest lucru vă las pe dumneavoastră să decideți. Efectul produs este însă acela că banii de la stat, în cazul nostru Spitalul Județean, se duc acum la firma condusă de soția directorului DSPPh, în defavoarea unei alte instituții de stat, Ambulanța Prahova. Care Ambulanță, conform declarațiilor conducătorului ei, nu a intenționat nici o secundă să renunțe la serviciul de transport intraspitalicesc pentru Spitalul Județean de Urgențe Prahova. Despre ce bani vorbim? Păi conform informațiilor puse la dispoziție de spital, în din februarie și până în prezent Mediurg a încasat de la instituția publică 37.297,90 de lei. În același mod, adică fără licitație ci prin încredințare directă, Mediurg a preluat transportul intraspitalicesc la toate spitalele din Ploiești, dacă vă vine să credeți, distinsă doamnă Roberta Anastase, președinte al PDL Prahova. Și încă o precizare: fapta a fost comisă la scurt timp după ce partidul dumneavoastră l-a reconfirmat în funcție pe domnul Cristian Vintilescu, fondatorul Mediurg.

Câștigă Mediurg de două ori
Dar asta nu e tot, distinși cititori care nu vă mai opriți din a-mi trimite ponturi atât prin intermediul e-mail-ului, cât și prin acela al tradiționalului plic anonim venit pe adresa redacției. Care ponturi, apropo, se cam confirmă. Bugetul aceluiași Spital Județean se mai bucură de încă un contract suculent de interesant cu firma soției directorului DSPPh. Așadar, pentru a mai avea un subiect pe ordinea ședinței de partid pe care cred că o s-o convocați de urgență dragă conducere a PDL Prahova, vă anunț că Mediurg este fericitul beneficiar al unui contract de medicină a muncii cu respectiva instituție din subordinea Direcției fondatorului Vintilescu. Da, chiar așa e. După ce până la finele anului 2008 amărâtul de spital s-a chinuit să-și consulte personalul cu medicul propriu, în anul 2009, an în care PSD l-a instalat în fotoliul de șef al sănătății prahovene pe Cristian Vintilescu, subfinanțata unitate spitalicească a decis că nu mai are nevoie de serviciile acestuia. Natural, a apelat la un privat ca să-i consulte personalul și ghiciți pe cine au găsit dornic de colaborare din zeci de cabinete de specialitate de pe piață? Cum, n-ați ghicit? Vă spun eu iute, iute: Centrul Medical Mediurg prestează serviciile de medicină a muncii pentru Spitalul Județean contra sumei de 31.887 de lei în 2009 și 12.800 de lei de la începutul anului și până în prezent.

Câștigă Mediurg de trei ori
Convins fiind că n-am reușit să impresionez pe nimeni cu aceste dezvăluiri, vă readuc aminte că de la începutul anului 2010, Mediurg este firma care asigură pentru același spital transportul pacienților care au nevoie de dializă. Valoare contract: aproximativ 10.000 de dolari pe lună după cum scria la vremea respectivă colegul Marius Nica (http://www.observatorulph.ro/latest-news/eveniment/mediurg-firma-fondata-de-directorul-asp-prahova-transporta-bolnavi-la-spitalul-judetean-dupa-o-negociere-cu-cantec). Modalitate de achiziție: nuuuuu!!! nu licitație! Negociere directă “cu cântec” dacă ne gândim la scandalul monstru făcut la acea vreme de Andalex, fostul transportator. Încheiem acest mic, dar trebuie să recunoașteți, palpitant episod despre viiturile de bani publici către firma soției directorului DSPPh, inundații declanșate fără nici o legătură bineînțeles cu funcția în care îl susține PDL Prahova pe fondatorul Mediurg, cu ce spunea la vremea respectivă patronul firmei care este acum în contestații cu spitalul: „Contractul meu pentru transportul bolnavilor la spitalul judeţean din Ploieşti expira pe 15 iunie 2010. Cu toate acestea, pe 31 decembrie, am fost chemat la o negociere directă! Mi-am scurtat vacanţa, iar pe 4 ianuarie m-am prezentat cu documentaţia solicitată la comisia de negociere directă condusă de domnul Marian Năstase (….) După ce le-am comunicat tariful propus de firma mea, mi-au spus să părăsesc biroul pentru a intra reprezentantul firmei Mediurg. Am protestat pentru că nu aveam nicio garanţie că odată aflat tariful meu, cei de la Mediurg, companie fondată de directorul Autorităţii de Sănătate Publică Prahova, Cristian Vintilescu, adică şeful celor de la spital, nu vor veni cu o ofertă mai bună. De ce mi-a fost frică nu am scăpat, iar Mediurg a câştigat la mustaţă. Eu am avut un tarif de 0,46 de lei pe kilometru, iar cei de la Mediurg 0,45 de lei”, declara Tudorel Chesoi, directorul general al firmei Andalex.

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Alegeri locale 2024. Lista primarilor care au fost aleși în Prahova

Alegerile locale din Prahova, considerate atipice, având în vedere...

Victoria lui Mihai Polițeanu anticipată de sondajele Observatorul Prahovean

Observatorul Prahovean a derulat în două perioade diferite două...

Primarii care au pierdut alegerile în Prahova

Alegerile locale din 9 iunie au adus în mai...

Super-show pe Ilie Oană, la Centenarul Petrolului. Pe 30 iunie vin Smiley, Puya, Cabron, Nico și Killa Fonic

Doar vești bune dinspre Petrolul Ploiești în ultima vreme....

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Rezultatele de la alegerile locale 2024. Mihai Polițeanu, oficial, primarul Ploieștiului

Datele centraliate cu privire la numărul de voturi valabil...

Alegeri locale 2004. Lista consilierilor locali de la Ploiești

Alegerile locale din 2024 vor schimba componența politică a...

Alegeri locale 2024. Cine a obținut mandate de consilier județean în Prahova

Biroul Electoral Județean Prahova a centraliat numărul de voturi...

Alegeri locale 2024. Virgiliu- Daniel Nanu (PSD), oficial, președintele Consiliului Județean Prahova

Biroul Electoral Județean Prahova a finalizat centralizarea voturilor, dar...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...

Cum ar fi putut arăta Ploieștiul dacă primar era Cristian Stan de la Târgoviște [VIDEO]

În timp ce primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, invocă tot...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Rezultatele de la alegerile locale 2024. Mihai Polițeanu, oficial, primarul Ploieștiului

Datele centraliate cu privire la numărul de voturi valabil...

Alegeri locale 2004. Lista consilierilor locali de la Ploiești

Alegerile locale din 2024 vor schimba componența politică a...

Alegeri locale 2024. Cine a obținut mandate de consilier județean în Prahova

Biroul Electoral Județean Prahova a centraliat numărul de voturi...
- Publicitate -