Sebastian Ghiţă, dezvăluiri despre dosarul de la DNA. Cine este informatorul procurorilor

ghita

ghita

Sebastian Ghiţă a declarat luni seară, la România TV, că se fac presiuni pentru ca Guvernul Ponta să fie dărâmat pentru că în România nu se mai poate fura.

Fostul deputat PSD, în prezent independent, crede că dosarul său este o "însăilătură", întrucât este acuzat de infracţiuni pe care autorităţile ar fi trebuit să le poată descoperi până acum, dacă ar fi ele ar fi existat: "Am aflat cu stupoare ca in timp ce traiam langa acesti oameni, in 15 ani ca actionar, manager al 4200 de oameni, avand din 6 in 6 luni cate 2 controale in toate firmele, nu au reusit sa afle ca faceam cu 4200 de oameni evaziune fiscala. Si am ajuns in Comisia SRI, am ajuns in Parlamentul Romaniei, am fost un personaj public. Am mintit, deci, 15 ani, lumea si oamenii astia nu s-au prins. S-au prins acum, cand vor sa il dea jos pe Ponta si imi spun mie "toarna-l pe Ponta!". Eu pe Ponta nu-l torn, ca nu am cu ce! Eu despre Ponta cred ca pe multi i-a oprit sa fure.

Sebastian Ghiţă a menţionat în aceeași intervenție televizată că informatorul procurorilor în dosarul său sunt un cetăţean din Republica Moldova, care a trimis o scrisoare prin poştă, şi un interlop din Ploieşti. "Eu sunt un om care respecta legea, care cunoaste legea si cunosc procurorii. Si stiu ce fac (…) Procurorii s-au inhaitat cu niste tigani. Rade tot Ploiestiul ca martorul acoperit e tiganul Alexe, un om care a fost urmarit penal si a ajuns informatorul acoperit al procurorilor", a punctat Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a mai spus că i se pare alarmant că ierarhiile politice ajung să fie stabilite într-o ţară în funcţie de informaţiile deţinute despre personajele implicate în acest domeniu . "Domnul Savu, senatorul de la mine din colegiu a explicat foarte clar că eu şi dânsul din conturile personale am vărsat în contul PSD o sumă de bani, am verificat circuitul banilor până la firma din China care a importat tigăile şi nu s-a făcut nicio evaziune. (…) Azi, la noi in Ploiesti, Roberta Anastase si Volosevici, care au avut acelasi comportament ca noi, sunt protejati. In timp ce noi, de la PSD, eu si dnul Savu, suntem sinistrati. Domnul Volosevici si doamna Anastase au dat cantare, care aveau valoare peste 10 RON, cum scrie legea. Toata lumea a dat, dar orice obiect dat trebuie sa fie sub 10 RON. Sa ii intrebe procuratura. Nu pot sa stau sa ma uit sa vad cum noi, care am respectat legea suntem cercetati, iar cei care au incalcat legea sunt protejati.

Citește și: Sebastian Ghiţă a solicitat ridicarea sechestrului, la DNA Ploieşti

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău