Ancheta de la Lukoil vizează un posibil prejudiciu de 230 milioane euro

0

Parchetul

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a efectuat, astăzi, mai multe percheziții la rafinăria Lukoil într-un amplu dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul estimat se ridică, potrivit reprezentanților insituției, la 230 de milioane de euro.

Conform Stopinfractori.ro, care citează informații oficiale furnizate de Parchetul Curții de Apel, ”o echipă complexă formată din  procurori  din cadrul  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ofiţeri de poliţie  din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, inspectori din cadrul Direcţiei Generale Vamale, inspectori din cadrul Direcţiei Naţionale Antifraudă şi lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, se află în desfăşurarea unui număr de 23 de percheziţii la sediile societăţilor comerciale S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploieşti, S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMÂNIA S.R.L., S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L., S.C. AGENŢIA LUKOM-A-ROMÂNIA S.R.L., S.C. TP LOG SERVICES S.R.L., toate situate în municipiul Ploieşti, strada Mihai Bravu nr. 235, judeţul Prahova.
Prejudiciul estimat este în cuantum de 1.039.019.829 lei (230 milioane euro), rezultat din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în cuantum de 505.421.252 lei (112 milioane euro) şi 533.598.577 lei (118 milioane euro) din săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. Activităţile de urmărire penală vizând probarea participaţiei penale a suspecţilor au fost realizate cu sprijinul informativ şi tehnic al Serviciului Român de Informaţii.”

Citește și: Percheziţii la Petrotel Lukoil pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Dosarul este instrumentat de procurorul Mircea Negulescu din cadrul PCA și de ofițeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Prahova. Mircea Negulescu este cunoscut opiniei publice ca fiind procurorul care a instrumentat celebrul dosar de evaziune fiscală și spălare de bani Alexe – Păvăleanu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău