Ce spun reprezentanții Atra Valea Doftanei despre scandalul deversării de fecale

0
atra valea doftanei

atra valea doftaneiZilele trecute, polițiștii prahoveni, împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu Prahova desfășurau un control la una dintre cele mai luxoase pensiuni de pe Valea Doftanei.

În urma controlului, oamenii legii au constatat că evacuarea apelor menajere și fecale din incinta Pensiunii Atra Valea Doftanei se face direct în lacul de acumulare Paltinu, descoperind o conductă de circa 20 de metri lungime care iese din fosa septică a complexului și se varsă la aproximativ cinci metri de luciul apei.

Lacul Paltinu, infestat cu fecale de la o pensiune de lux

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere reprezentanților pensiunii. Mai jos aveți integral poziția Pensiunii Atra Valea Doftanei pe marginea scandalului deversării de ape menajere și fecale în lacul din care sunt alimentate cu apă potabilă mai multe localități din Prahova, printre care și muncipiul Ploiești.

”Cu regret constatam o reactie virulenta impotriva societatii noastre ce depaseste cu mult normalitatea. Dorim sa multumim reprezentantilor media care au solicitat detalii si clarificari in urma articolului si declaratiilor denigratoare recent aparute la adresa Pensiunii ATRA Doftana. Este pacat ca datorita notorietatii Atra Doftana acest subiect este denaturat in conditiile in care pozitia noastra nu a fost inca prezentata autoritatilor.
Dorim sa va aducem aminte ca Pensiunea Atra a castigat in 2013 titlul de proiectul verde al anului datorita filozofiei companiei noastre de respect pentru mediu si natura. Intrega investitie a fost gandita si proiectata in acest deziderat si premiile obtinute au certificat acest lucru.
Ca atare vrem sa specificam ca afirmatia conform careia societatea noastra “deversează apele menajere şi fecale în lacul de acumulare de la Paltinu” este grav deviata de la realitate. Desi Avizul de mediu prevedea o fosa ecologica, societatea noastra a investit sume considerabile in propria statie de epurare a apelor uzate menajere. Aceasta statie de epurare tip Aquamax cu alimentare secventiala(SBR) produsa de ATB UMWELT TECHNOLOGIEN GmbH GERMANIA este agrementata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului cu indicatori de calitate a apelor uzate ce se incadreaza in limitele maxime admise de prevederile NTPA 001/2002 pentru evacuare in emisar. Echipamentul este revizuit conform programului de service al producatorului, ultima verificare efectuandu-se in luna februarie a.c.
Societatea noastra s-a implicat direct in igienizarea zonei, am organizat actiuni de voluntariat pentru adunarea gunoaielor din zona Str. Lacului si am sesizat autoritatilor in mai multe randuri nerespectarea regimului deseurilor in zona si transformarea malului lacului Paltinu intr-o groapa de gunoi. Dar asta nu ajuta pe nimeni!

Atra Valea Doftanei, amendată cu 100.000 de lei de către Garda de Mediu

Tot astăzi, reprezentanții pensiunii au fost amendați cu 100.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu, în urma controlului efectuat. ”Am aplicat amenda maximă, de 100.000 de lei. Reprezentanţii pensiunii au dreptul să plătească jumătate din minim, respectiv 25.000 de lei, în termen de 48 de ore. Motivul în reprezintă încălcarea legii 95/2005 privind protecţia mediului. Nu au respectat autorizaţia de mediu şi nu au putut să prezinte niciun document cu privire la vidanjările efectuate în ultimii doi ani, deşi au contract cu o firmă specializată în domeniu”, ne-a declarat Sorin Dumitraşcu, şeful Gărzii de Mediu Prahova.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău