- Publicitate -

Un prahovean, absolvent al UPG Ploiești, este inginer de calitate al metroului de la Aeroportul Otopeni: „E o misiune deloc ușoară”

Data:

Distribuie articolul:

A absolvit, în 2016, cursurile Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică, specializarea Utilaje petroliere și petrochimice din cadrul Universității Petrol – Gaze. A fost coleg de grupă, aici, la Ploiești, cu Iulian Dumitru, prahoveanul desemnat șef de șantier la unul dintre cele mai ambițioase proiecte din capitala Franței: modernizarea liftului celebrului Turn Eiffel din Paris. La doar 31 de ani, prahoveanul Eugen Soare, de fel din comuna Ariceștii Zeletin,a fost implicat în proiectul -premieră „Prelungirea legăturii de metrou Magistrala M6 – stația 1 Mai – Aeroportul internațional Otopeni”. Un proiect gigant cu o valoare totală a contractului de finanțare de 6.330.126.868,43 lei.

- Publicitate -

Prahoveanului i s-a încredințat importanta sarcină de asigurare a calității unor componente de bază ale construcției tunelului metroului bucureștean.

„E o misiune deloc ușoară și o răspundere pe măsură. Vorbim, pe segmentul acesta de lucrări, poate de una dintre cele mai importante investiții de după anii 90. Ce am învățat în facultate, dar și în timpul masterului în domeniul managementulul riscului și ingineria fiabilității utilajului petrolier și petrochimic, aplic astăzi. Sunt inginer de calitate, așadar răspunderea mea implică tot ce înseamnă partea  partea de dimensional, de vizual, fac recepția la armături, mă ocup de dcumentație”, ne-a spus prahoveanul, care a ținut să puncteze că este extrem de  mândru de faptul că „e copil de la țară”.

Magistrala 6 este împărțită în două secțiuni și va include în total 12 stații noi. Secțiunea de Sud, 1 Mai – Tokyo (Lotul 1.1 al proiectului), cuprinde o stație comună cu actuala linie M4 și șase stații noi: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa și Tokyo. Secțiunea de Nord, Tokyo – Aeroport Otopeni (Lotul 1.2), cuprinde stațiile: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu și Aeroport Otopeni.

- Publicitate -

Eugen Soare ne-a mai mărturisit că, după studii, a preferat să revină în comuna sa natală unde se simte cel mai bine. Faptul că a fost acceptat să lucreze în gigantul internațional CRH (Cement Roadstone Holding), divizia Ferrobeton din România, nu face altceva decât să îl oblige la performanță și, evident, calitate.

Citește și: Un prahovean din Tomșani, șef de șantier la proiectul de modernizare a liftului Turnului Eiffel din Paris. Iulian Dumitru este absolvent al UPG Ploiești

Pe pagina de Facebook a UPG Ploiești, profesorul Lavinia Stanciu, de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică a postat următorul mesaj: „Lumea este în continuă mișcare, iar pentru asta este nevoie de calitate și de siguranță. Atunci când ai oameni bine pregătiți profesional, dedicați și atenți în tot ceea ce fac, mijlocul folosit îți dă acel necesar sentiment de încredere.

Foarte mulți români folosesc, anual, metroul din capitala României, o medie de 130 de milioane în ultimii ani. Iar acest număr va crește și mai mult atunci când se va finaliza proiectul-premieră „Prelungirea legăturii de metrou Magistrala M6 – stația 1 Mai – Aeroportul internațional Otopeni”.

- Publicitate -

Inginerul Eugen Ionuț Soare, absolvent al Facultății IME, promoția 2016, are pe umerii săi o sarcină deosebit de importantă, realizarea unor componente ale structurii de rezistență a tunelului metroului pe acest traseu. După un parcurs profesional ascendent, precedat de o experiență fructuoasă la compania Cameron, în prezent, absolventul nostru a fost acceptat să lucreze în gigantul internațional CRH (Cement Roadstone Holding), divizia Ferrobeton din România. Astfel, lui Eugen i s-a încredințat importanta sarcină de asigurare a calității unor componente de bază ale construcției tunelului metroului bucureștean.

Știind dedicarea lui pentru studiu în timpul facultății, cunoscând pregătirea careia i-a dat cuvenita atenție, această premieră națională va fi pe mâini bune, așteptând ca numărul celor care vor beneficia de munca lui să crească la 200 de milioane de oameni în fiecare an”.

Citește și: Miruna Constantin, o absolventă cu nota 10 a Colegiului Mihai Viteazul Ploiești, este co-fondatoarea unui program care ajută tinerii să studieze în SUA și Europa

Magistrala 6 de metrou este împărțită în două secțiuni și va include în total 12 stații noi. Secțiunea de Sud, 1 Mai – Tokyo (Lotul 1.1 al proiectului), cuprinde o stație comună cu actuala linie M4 și șase stații noi: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa și Tokyo. Secțiunea de Nord, Tokyo – Aeroport Otopeni (Lotul 1.2), cuprinde stațiile: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu și Aeroport Otopeni.

- Publicitate -

Eugen Soare a fost coleg de grupă cu un alt prahovean implicat într-un proiect fabulos. Iulian Dumitru, fost student al UPG Ploiești a fost, în 2022, șeful șantierului de modernizare al liftului faimosului Turn Eiffel din Paris.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

3 COMENTARII

 1. Ca sa fim mai exacți, dl. inginer asigura calitatea la un furnizor al asocierii care are ca lider Alsim Alarko.
  (titlul este un pic imprecis).
  Evident, asta nu ii stirbește cu nimic meritele și nu îi micsoreaza răspunderea.
  Conducerea calității la Alsim Alarko, divizia Metrou M6 lot 1, este asigurată de o doamnă, la fel de profesionistă ca și domnul amintit.

 2. Sunt curios ce reacție o să aiba conducerea Ferro Beton România , după acest interviu total neprofesionist, având în vedere că acest individ , nu a solicitat niciun acord sau punct de vedere , Administrativ înainte de a divulga informații despre acest proiect , unei publicații de presă.

 3. Sunt curios de reacția ALARKO, ministrului care supervizează această investiție, ca un student care a terminat UPG, și mai ales un domeniu total diferit față de construcții, are astfel de responsabilități. Mă îndoiesc de cunoașterea unui plan, sau a altor lucruri ce țin de construcții, dar înseamnă ca angajările au fost pe pile.
  Așa cum a fost numit gigantul CRH, cred ca este exagerat. Dacă au angajat om de la UPG și nu pe cineva cu o calificare în domeniul construcțiilor… este clar.
  Bun venit în România

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Craniu de copil descoperit în zona dealului Merez. Cercetări arheologice la Ceptura

În zona dealului Merez, din Ceptura, au fost efectuate cercetări la un mormânt de inhumație cu ritual creștin.

A început evenimentul săptămânii: „De la cal la cai putere” pe Hipodromul din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Super mașini și concerte la Ploiești! Programul complet al evenimentului:

Meciul România – Belgia va putea fi urmărit din tribunele Hipodromului Ploiești. Surpriza organizatorilor evenimentului ”De la cal la cai putere”

Vă invităm să susținem împreună naționala de fotbal, vizionând meciul de sâmbătă seara, pe ecranul montat în fața tribunelor Hipodromului.  

Adrian Purcaru (PSD) revine la Primăria Azuga: „Orașul are nevoie de o dezvoltare economică”

Adrian Purcaru a reușit să câștige cel de-al patrulea mandat de primar la Azuga.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Razie a Poliției Rutiere în Prahova

Unde acționează polițiștii

Pericol de accidente la o trecere la nivel cu calea ferată. Ce a pățit un motociclist

”Norocul meu a fost că circulam cu viteză redusă și am reușit să mă echilibrez”

Belgia-România. Primul 11 gândit de antrenorul Edi Iordănescu

În cazul unei victorii, tricolorii sunt calificați în optimile competiției.

Tânăr înjunghiat pe Bulevardul Independenței din Ploiești

Un incident grav s-a produs, vineri seară, în jurul orei 23.45, pe Bulevardul Independenței din Ploiești.
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

De ce a pierdut Andrei Volosevici alegerile pentru Primăria Ploiești [VIDEO]

Marele pierzător al alegerilor locale din 9 iunie

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Razie a Poliției Rutiere în Prahova

Unde acționează polițiștii

Pericol de accidente la o trecere la nivel cu calea ferată. Ce a pățit un motociclist

”Norocul meu a fost că circulam cu viteză redusă și am reușit să mă echilibrez”

Belgia-România. Primul 11 gândit de antrenorul Edi Iordănescu

În cazul unei victorii, tricolorii sunt calificați în optimile competiției.
- Publicitate -