- Publicitate -

Directorul adjunct al Direcţiei de urbanism din Primăria Ploieşti și un funcționar rămân în arest la domiciliu. Decizia măsurii preventive este definitivă

Data:

Tribunalul Prahova a decis, astăzi, ca șefa adjunctă din cadrul Direcţiei generale de Dezvoltare Urbană din Primăria Ploieşti, Rita Neagu, şi un funcţionar din Primărie, urmăriţi penal pentru înşelăciune şi fals intelectual, infracţiuni care s-ar fi derulat în legătură cu ridicarea blocului White Tower din Ploieşti, să fie arestaţi la domiciliu. Decizia este definitivă şi menţine soluţia pronunţată, vineri, de Judecătoria Ploieşti cu privire la cei doi.

- Publicitate -

Cei doi funcționari din Primăria Ploiești au fost reținuți în urma perchezițiilor efectuate săptămâna trecută de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești la Direcția de Urbanism.

Este vorba de Rita Neagu, director adjunct al Direcției de Urbanism și de Lucian Bălescu de la Serviciul Verificare și Controlul Documentații Publice. Aceștia au contestat măsura preventivă stabilită inițial de judecătorul de drepturi și libertăți, respectiv măsura arestului la domiciliu, însă Tribunalul Prahova a menţinut, miercuri, decizia Judecătoriei Ploieşti, în privința celor suspectaţi de favorizarea dezvoltatorului imobiliar.

Citește și Un document controversat poate amplifica scandalul White Tower

În acelaşi dosar a primit mandat de arestare la domiciliu și o a treia persoană. Procurorii care anchetează acest dosar contestaseră faptul că cei trei inculpaţi nu au fost arestaţi preventiv.

- Publicitate -

Tribunalul Prahova: ”Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti împotriva încheierii penale nr. 12 din data de 09.02.2024 pronunţată de Judecătoria Ploieşti în dosarul 3059/281/2024 privind pe inculpaţii Neagu Rita-Marcela, Bălescu Lucian şi Puiuleţ Vasile-Marius.”

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti face cercetări faţă de reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar pentru 2 infracţiuni de complicitate la fals intelectual, infracţiunea de uz de fals, 2 infracţiuni de uz de fals în formă continuată (cu câte 15 acte materiale), fals în declaraţii, 8 infracţiuni de înşelăciune, faţă de 4 funcţionari publici pentru fals intelectual şi 8 infracţiuni de complicitate la înşelăciune, faţă de 2 funcţionari pentru 2 infracţiuni de fals intelectual şi 8 infracţiuni de complicitate la înşelăciune, faţă de alte persoane pentru complicitate la fals intelectual şi complicitate la înşelăciune.

”În fapt, în perioada 2018-2022, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti a edificat un imobil cu destinaţia de locuinţe colective, în municipiul Ploieşti, fără a respecta prevederile autorizaţiilor de construire şi a documentaţiilor tehnice aferente, încălcând totodată regulile stabilite prin Planul Urbanistic Zonal, fiind construit un etaj în plus, cu 30 apartamente. Ulterior, pentru intabularea imobilului, mai mulţi funcţionari publici din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul urbanismului şi cadastrului au întocmit în fals o serie de documente care atestau recepţia lucrărilor de construcţie, pe care dezvoltatorul imobiliar le-a folosit la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară.

- Publicitate -

Totodată, dezvoltatorul imobiliar a încheiat o serie de promisiuni şi contracte de vânzare-cumpărare, prin care a indus în eroare cumpărătorii, de la care a încasat contravaloarea a 24 apartamente, deşi acestea erau construite şi intabulate ilegal, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 705.000 euro”, au comunicat anchetatorii.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...

SGU a început operațiunea de demolare a garajelor ilegale din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Angajații SGU Ploiești demolează astăzi mai multe garaje construite...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -