- Publicitate -

„Vom avea explozie de cazuri de rujeolă la Spitalul de Pediatrie Ploiești, din cauza copiilor nevaccinați”. Semnalul de alarmă tras de medicul Anca Miu, managerul unității

Data:

Distribuie articolul:

Medicii de la Spitalul de Pediatrie Ploiești se așteaptă la o explozie a numărului de cazuri de rujeolă. Extrem de mulți părinți, pe fondul neîncrederii în vaccinuri, după pandemie, preferă să îi lase pe cei mici fără protecție împotriva rujeolei, dar și a altor boli care pot fi prevenite prin imunizarea cu unul dintre vaccinurile de bază ale copilăriei.

- Publicitate -

Medicii de la Spitalul de Pedaitrie din Ploiești spun că, după această vacanță de o săptămână, revenirea în colectivitate a copiilor va însemna o creștere alarmantă a cazurilor de rujeolă. O boală contagioasă extrem de virulentă care poate duce la complicații severe, uneori permanente, inclusiv pneumonie, leziuni ale creierului și chiar deces, după cum ne-a precizat managerul spitalului, medicul Anca Miu.

Citește și: Codin Maticiuc, vești bune despre viitorul UPU de la Spitalul de Pediatrie din Ploiești

„După pandemie, foarte mulți părinți, cei mai mulți din mediul urban, au refuzat să își mai vaccineze copiii, din neîncredere. Alarmant de mulți. De aceea vor exploda cazurile de rujeolă, o boală care are o ciclicitate o dată la 10 ani.

Noi, la Pediatrie, nu avem secție de Boli Infecțioase. Cazurile grave le ținem aici fiindcă pe ATI sunt cinci medici tineri foarte buni și colabărăm, evident cu Spitalul Movila. Recomand părinților să își vaccineze copiii măcar cu vaccinurile de bază, fiindcă rujeola, spre exemplu, e o boală cu multiple complicații. Noi asigurăm tratamentul simptomatic, însă, mai bine să previi decât să tratezi.Putem ține această boală periculoasă sub control, însă depinde de fiecare părinte în parte să facă ceea ce trebuie pentru a nu se ajunge la o epidemie”, a mai precizat medicul Anca MIu.

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Imagini cu puiul de delfin Baby de la unul dintre ultimele lui spectacole din Delfinariul Constanța [VIDEO]

VIDEO: Puiul de delfin Baby, născut în captivitate, a murit la delfinariul din Constanța. Un cititor ne-a trimis imagini surprinse la unul dintre ultimele spectacole în care Baby a încântat asistența cu un program de excepție.

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -