Verificările pompierilor au arătat faptul că incendiul produs în această după amiază la magazinul de mobilă din Ploiești al producătorului LEMET a fost cauzat de un scurtcirculit electric. Acesta a condus la la aprinderea izolației cablurilor electrice (mase plastice).
Pompierii au intervenit cu 4 autospeciale de stingere, 2 autospeciale de salvare de la înălțime, un echipaj SMURD și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă. Din fericire, focul a fost lichidat într-un timp scurt, iar persoanele din interior s-au autoevacuat la timp.
Citește și: Incendiu la magazinul de mobilă din Ploiești al producătorului LEMET.Persoanele din interior s-au autoevacuat (VIDEO)
În urma cercetărilor efectuate la fața locului, ISU Prahova a constat ca incendiul a fost determinat de producerea unui scurtcircuit electric care a condus la aprinderea izolației cablurilor electrice (mase plastice).
Incendiul s-a manifestat, așadar, la nivelul a 12 panouri fotovoltaice, pompierii izbutind să împiedice propagarea flăcărilor și au salvat alte 200 de panouri. De asemenea, a ars și o suprafață de 20 mp din hidroizolația clădirii.
scurtcircuitul pare a fi efectul nu cauza cum se spune in titlul articolului, izolatia cablurilor se supraincalzeste atunci cand transferul de energie intre panourile fotovoltaice si punctele de consum se face prin cabluri substandard, in functie de puterea panourilor se aleg cabluri de o anumita grosime, din anumite materiale si cu o anumita izolatie, deci cauza incendiului ar putea fi doar montarea defectuoasa prin folosirea de cabluri mai ieftine pt transferul de energie, as dori o urmare la acest articol pentru a confirma sau infirma ipoteza mea.
Dar piata este plina de cabluri sub standard. Pe hartie scrie una, dar in realitate ele sunt praf! De aia si marea majoritate nu au certificari. Alea corecte au certificari de la VDE si TUV, care sunt organisme internationale de certificare!
Pe langa , probabil , calitatea si/sau sectiunea cablurilor/conductorilor neconforme intervine si problema protectiei instalatiei de catre intreruptorul automat de protectie ( la suprasarcina si scurtcircuit ) ! Acesta este si e bine calculat de proiectant se pune intrebarea ! Deasemeni , nu s-au facut modificari la instalatie ?
Serviciile de ISU ( din toata lumea ) se grabesc mereu sa diagnosticheze ” scurtcircuit electric” fara a cere expertiza unui expert in electrica.