- Publicitate -

Șoferii băuți, drogați, sau fără permis, care produc accidente mortale, vor suporta efectele Legii Anastasia. Polițiștii prahoveni au derulat acțiuni de informare pe șoselele din județ

Data:

Distribuie articolul:

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Anastasia, șoferii care sunt implicați în accidente rutiere mortale în timp ce conduc băuți sau sub influența drogurilor ajung direct la închisoare. De rigorile noii legi nu scapă nici cei care se urcă la volan deși nu dețin permis de conducere și provoacă apoi accidente soldate cu pierderi de vieți omenești. Pentru a-i atenționa pe șoferi în acest sens, polițiștii prahoveni au desfășurat acțiuni de informare pe șoselele județului, cu privire la această modificare a legii.

- Publicitate -

Legea Anastasia a fost denumită în memoria unei fetițe în vârstă de doar 4 ani, care, anul trecut, pe 1 iunie, a fost lovită mortal de o mașină condusă de o femeie în vârstă de 28 de ani, care nu avea permis de conducere.

Comunicatul IPJ Prahova:

„Încă din data de 13 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au desfășurat activități de informare a conducătorilor auto cu privire la noile modificări legislative.

Astfel, în această dimineață, în cadrul unei acțiuni a Serviciului Rutier Prahova, șoferii opriți au fost informați despre faptul că un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

- Publicitate -

Reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, prin depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe ori nu dețin permis de conducere reprezintă o prioritate pentru polițiștii prahoveni, care, zilnic, desfășoară activități în acest sens.

Acțiunile de informare a conducătorilor auto continuă și în perioada următoare, astfel încât mesajul să ajungă la cât mai mulți participanți la trafic.

Recomandăm conducătorilor auto să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețin permis de conducere, iar pasagerilor le recomandăm să nu își pună viața în pericol urcându-se în autovehicule conduse de persoane care se află în aceste situații”. 

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Imagini cu puiul de delfin Baby de la unul dintre ultimele lui spectacole din Delfinariul Constanța [VIDEO]

VIDEO: Puiul de delfin Baby, născut în captivitate, a murit la delfinariul din Constanța. Un cititor ne-a trimis imagini surprinse la unul dintre ultimele spectacole în care Baby a încântat asistența cu un program de excepție.

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -