- Publicitate -

Bebelușul malnutrit, ajuns în stare critică la Spitalul de Pediatrie Ploiești, a fost externat. Copilul a fost instituționalizat alături de mamă

Data:

Distribuie articolul:

Bebelușul malnutrit, care în luna mai a ajuns la Spitalul de Pediatrie Ploiești în stop cardio -respirator, a ajuns în singurul centru maternal din județ, alături de mamă și ceilalți doi frați ai săi. Protecția Copilului a luat măsura instituționalizării băiatului, întrucât „părinții au nevoie de consiliere pentru dezvoltarea abilităților parentale”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției, Corina Nicola.

- Publicitate -

Copilul a ajuns, la jumătatea lunii mai, în stare critică la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, în stop cardio-respirator, malnutrit și deshidratat. Medicii au fost șocați când au văzut în ce stare se află bebelușul. Acesta cântărea doar 2 kilograme la 2 luni de viață, deși la naștere a avut 3 kilograme. Prezenta plăgi infectate pe tot corpul, semn că nu fusese spălat niciodată, după cum ne-au precizat, la momentul respectiv, managerul spitalului, medicul Anca Miu.

Citește și: Bebelușul adus în stop cardio-respirator la Spitalul de Pediatrie Ploiești e, în continuare, în stare critică. Dacă va trăi, va rămâne cu sechele neurologice

După ce a fost stabilizat , iar starea de sănătate i s-a ameliorat, copilul a fost externat, iar în cursul zilei de ieri a ajuns într-un centru maternal, alături de mamă și cei doi frați ai săi, o fetiță de trei ani și un băiețel de un an și jumătate.

Mama și cei doi copii mai mari au fost incluși în programe de consiliere psihologică și primesc îngrijiri medicale. Protecția Copilului Prahova a ajuns la concluzia că bebelușul care a fost la un pas de moarte nu nu poate întoarce momentan în familie. Asta deoarece părinții au nevoie de ajutor pentru dezvoltarea abilităților parentale.

- Publicitate -

Citește și: Bebelușul malnutrit, ajuns în stop cardio-respirator la Spitalul de Pediatrie Ploiești, a întrecut până și așteptările medicilor. „E un luptător!”

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Imagini cu puiul de delfin Baby de la unul dintre ultimele lui spectacole din Delfinariul Constanța [VIDEO]

VIDEO: Puiul de delfin Baby, născut în captivitate, a murit la delfinariul din Constanța. Un cititor ne-a trimis imagini surprinse la unul dintre ultimele spectacole în care Baby a încântat asistența cu un program de excepție.

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -